Табачник відрапортував про проведення ЗНО-2012

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Цього року на тестуванні з усіх предметів зафіксовано підвищення явки учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Результати тестів будуть оголошені до 1 липня, а якщо абітурієнт не згоден з ними, він може подати апеляцію протягом 3 днів.

Організація та проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2012 році, була здійснена ​​з дотриманням всіх вимог.

Про це на сьогоднішньому брифінгу в Кабінеті міністрів України розповів міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

«Усі підготовчі до ЗНО заходи були здійснені в повному обсязі і на належному рівні, про що свідчить оцінка громадських спостерігачів проведення тестувань», - заявив Табачник, якого цитує прес-служба Міносвіти.

Він нагадав, що ЗНО-2012 розпочалося 15 травня тестом з хімії. 17 травня пройшов іспит з російської мови та географії, 21 і 22 травня у 2 етапи - з математики, в якому взяли участь майже 200 тис. осіб, 24 травня - всесвітня історія, 26 травня - англійська мова, 26 травня також німецька мова, французька та іспанська. 28 і 29 травня у дві сесії пройшло тестування з української мови та літератури.

У цьому році, повідомив Табачник, для спостереження за ходом ЗНО було зареєстровано рекордну кількість громадських спостерігачів - 1716 осіб. «Тобто, практично всі пункти тестування були забезпечені присутністю громадських спостерігачів», - підкреслив він.

Також міністр зазначив, що цього року на тестуванні з усіх предметів зафіксовано підвищення явки учасників ЗНО: «У цьому році є явне підвищення явки абітурієнтів. Так, на популярний тест з української мови та літератури в 2010 році прийшло 88% від загальної кількості заявлених осіб, в 2011 - 89%, а в 2012 на тестування з'явилося близько 93% заявлених. На математику в 2010 році прийшло 85%, в 2011 - майже 88%, а в цьому році близько 92%».

Табачник нагадав, що результати тестів будуть оголошені до 1 липня, а якщо абітурієнт не згоден з результатами, він може подати апеляцію до апеляційної комісії протягом 3 днів. За його словами, на сьогодні вже оголошені результати з хімії (30.05), російської мови та географії (04.06), математики всесвітньої історії (07.06), а також історії України (12.06). !zn

Читайте також:

Вища освіта в Україні: куди йдемо?


За пробне ЗНО доведеться платити

Найбільше абітурієнтів зареєструвалися на тест з української мови - 324 тис.

Полянський: Додаткові 20 балів за платні підготовчі курси - це заробіток і повернення до старих схем

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі