«Дніпропетровських терористів» звинуватили в нелюбові до Януковича, Тимошенко і Євро-2012

Поділитися
Політологи Сукачов і Федоряк заперечували проти проведення в Україні Євро-2012. Їм не подобалися як Янукович, так і Тимошенко. При цьому вони працювали спочатку на БЮТ, а потім - на Партію регіонів.

Державний обвинувач Олександр Дахно підтвердив, що дії підсудних у справі про «дніпропетровських терористів» Віктора Сукачова і Віталія Федоряка носять політичний характер.

За його словами, підсудні виступали проти політичного ладу в Україні, а також проти виділення великих коштів з державного бюджету на проведення чемпіонату з футболу Євро-2012. «Про це вони говорили неодноразово в ході досудового слідства. Вони заперечували проти проведення Євро-2012, а також витрат, виділених з державного бюджету на проведення чемпіонату. Підсудні протестували проти міст, в яких повинен проводитися чемпіонат, тому місця терактів були невипадковими», - сказав на брифінгу Дахно.

За його словами, про причини терактів свідчить і повідомлення, залишене обвинуваченими в інтернеті: «Ми проти Тимошенко і Януковича, ми проти країни Україна, як вона є. Тепер ми повністю готові до Євро».

Дахно відзначив, що звинувачення має в своєму розпорядженні вичерпні докази провини «дніпропетровських терористів», які були зібрані згідно з усіма законодавчими нормами.

- «Дніпропетровських терористів» звинуватили в невдоволенні існуючим в Україні ладом

Як повідомлялося раніше, в ході досудового розслідування правоохоронні органи говорили не лише про корисливі цілі обвинувачених, які вимагали 4,5 млн доларів.

В обвинувальному висновку, зачитаному стороною обвинувачення в четвер у ході судового засідання в Індустріальному районному суді Дніпропетровська, зазначалося: «Сукачов В.В. і Федоряк В.В. діяли з метою привернення уваги громадськості до своїх політичних і інших поглядів, що стосуються зміни існуючого в Україні політичного ладу і реформування правоохоронної системи, вимагали скасування проведення в Україні у червні 2012 року Чемпіонату Європи з футболу та виплати грошових коштів».

Як повідомлялося, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина (зокрема 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані.

31 травня керівництво МВС і Генпрокуратури заявило про те, що затримано двох підозрюваних, які нібито вимагали 4,5 млн доларів, в іншому випадку обіцяли продовжити вчинення вибухів. 1 червня стало відомо, що затримано чотирьох осіб. Всі вони за рішенням суду арештовані для проведення розслідування. Як пізніше з'ясувалося, один з них - старший викладач кафедри політології Дніпропетровського національного університету Віктор Сукачов, другий - асистент цієї ж кафедри Віталій Федоряк.

Також повідомлялося, що СБУ підозрює заарештованих у справі про організацію вибухів у Дніпропетровську в скоєнні ще трьох терактів у 2011 році в Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську.

30 серпня в СБУ повідомили, що один з обвинувачених на минулих парламентських виборах працював у штабі народного депутата від Блоку Юлія Тимошенко Михайла Соколова.

Радник голови ВО «Свобода» Андрій Денисенко провів власне розслідування професійної діяльності підозрюваних у скоєнні теракту у Дніпропетровську і стверджує, що політологи Віктор Сукачов і Дмитро Рева входили до складу аналітичної групи обласного штабу Партії регіонів. !zn

Читайте також:

Дніпропетровських терористів викрили в роботі на Партію регіонів

Один з "дніпропетровських терористів» написав Януковичу про свою невинність

«Дніпропетровський терорист» заявив про тиск і вимагає суду присяжних

Прокуратура пояснила голодування «дніпропетровського терориста» бажанням схуднути (ВІДЕО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі