У БЮТ зазначають, що рішення КС не встановлює дату парламентських виборів-2012

Поділитися
Рішення Конституційного суду не встановлює дату виборів до Верховної Ради України в 2012 році. Про це нагадав народний депутат України Сергій Власенко.

Рішення Конституційного суду не встановлює дату виборів до Верховної Ради України в 2012 році. Про це нагадав народний депутат України Сергій Власенко.

"Рішення Конституційного суду не встановлює дату виборів. /.../ Для того, щоб ця дата стала датою виборів, треба ще пройти два голосування", - сказав він журналістам, коментуючи рішення КС.

Власенко нагадав, що на одній сесії народні депутати повинні підтримати дане рішення про внесення змін до Конституції України щодо дати виборів 226 голосами, і на наступній сесії за дану пропозицію повинні проголосувати 300 народних депутатів. Дані зміни повинен підписати президент України і вони повинні бути оприлюднені. "Лише тоді можна говорити що це буде конституційна дата", - підкреслив депутат.

Власенко також звернув увагу журналістів на те, що "по суті, провладні юристи підтвердили, що на сьогоднішній день легітимною є дата 27 березня 2011 року, оскільки інакше який сенс щось міняти".

Раніше сьогодні, 18 листопада, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив, що КС підтримав подання народних депутатів про проведення парламентських виборів у жовтні 2012 рік.

"З приводу того подання, яке ми подали про вибори в 2012 році в жовтні, наскільки інформація є у мене, 16 суддів з 18 проголосували за підтримку даного подання", - сказав він.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі