The Guardian радить британському прем'єру Кемерону не їхати на Євро-2012

Поділитися
© germanywebguide.info
Газета The Guardian радить британському прем'єру Девіду Камерону не їхати на Євро-2012, щоб не тиснути Віктору Януковичу руку, і не давати привід провладним українським телеканалам трактувати це як близькість. У відповідь український президент може проігнорувати Олімпіаду у Лондоні, іронізують британські ЗМІ.

Британська газета The Guardian вважає, що прем'єр Великобританії Девід Кемерон має відмовитися від відвідування України доти, поки Юлія Тимошенко перебуває за ґратами.

Про це йдеться у статті, опублікованій у газеті в середу ввечері.

"Це виглядало зовсім інакше п'ять років тому, коли Україна разом з Польщею здобули право на проведення чемпіонату. Україна ще асоціювалася з Помаранчевою революцією. Були очікування, що Євро-2012 підштовхне її піти за Польщею в успішному "поверненні до Європи". Замість цього Україна пішла зовсім іншим шляхом", - пише автор статті.

"Тимошенко - не ангел, але її показовий суд та ув'язнення в Харкові - одному з міст, де проходитиме чемпіонат, є прикладом чистого політичного вбивства", - пише газета.

Журналіст також сказав, що тим лідерам, які відвідають українську частину чемпіонату, буде складно уникнути спілкування з президентом Віктором Януковичем.

Читайте: Британський принц Вільям відмовився їхати на Євро-2012 в Україну

"Піти на матч, але не потиснути руку Януковичу? Дипломатичний протокол навряд чи дозволить, і дружнє для режиму телебачення буде мати все, що йому потрібно, щоб показати вашу близькість до лідера. Поїхати, але дати прес-конференцію з приводу справи Тимошенко, прав людини і корупції в Україні? Добре, але скільки українців побачать це по телебаченню?" - пише журналіст.

"Девід Кемерон і Вільям Хейг (міністр закордонних справ) можуть позбутися цієї політичної дилеми...Я думаю, вони повинні не їхати...Чим вони ризикують? Можливо, президент Янукович буде бойкотувати Олімпійські ігри в Лондоні. Якщо б так", - резюмував автор статті.

Як повідомлялося, раніше низка європейських лідерів, у тому числі представники Європейської комісії на чолі з Баррозу, заявили, що не мають наміру відвідувати ЧЄ-2012 з футболу через незадовільний, на їхню думку, стан демократії в Україні, зокрема ситуацію з колишнім прем'єр-міністром Тимошенко.

Читайте також:

Туск назвав візит Януковича до Варшави на Євро-2012 «природним, але некомфортним»

Новий президент Франції Олланд приєднався до бойкоту Євро-2012

ЦВК попередила Європарламент, що Тимошенко у виборах не бере участь

Резолюція Європарламенту - це удар по кожному українцеві, який «тихо бурчить на кухні», - Огризко

Дочка Тимошенко сподівається, що її маму звільнять до початку Євро-2012

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі