Польща не скасує візи для українців на період Євро-2012

Поділитися
Польська влада не вводитиме безвізовий режим для українців і громадян інших країн на час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу, який відбудеться на початку літа 2012 року в Польщі і в Україні.

Про це повідомив представник прес-служби Міністерства закордонних справ Польщі, коментуючи сьогоднішнє повідомлення про можливість введення безвізового режиму між Україною і Польщею на час Євро-2012.

Співрозмовник агентства зазначив, що МЗС, як вже повідомлялося раніше, планує видавати на час єврочемпіонату візи громадянам країн, які хочуть їх отримувати, за спрощеною процедурою.

Зокрема, учасники Євро-2012 - футболісти, судді, лікарі, діячі UEFA і FIFA - зможуть отримати безкоштовну довгострокову мультивізу тільки на підставі оригіналу листа Європейської футбольної федерації або національних футбольних федерацій країн, що беруть участь в єврочемпіонаті.

При цьому вони зможуть отримати візу без особистої появи в консульстві.

Уболівальники зможуть отримати візу, продемонструвавши квиток на один з матчів Євро-2012, який відбудеться в Польщі.

Польська влада планує в Україні та Росії, команди яких братимуть участь в єврочемпіонаті, організувати окрему чергу, на яку не потрібно буде попередньо реєстровуватися через інтернет, як це відбувається в разі стандартної процедури.

Вболівальники, які не мають квитків, зможуть отримати звичайну польську туристичну візу, подавши стандартний пакет документів.

МЗС повідомило, що заявки на отримання віз на Євро-2012 можна буде подавати з березня наступного року.

"Закликаємо всіх уболівальників, яким потрібні візи до Польщі, особливо з України і Росії, щоб починали процедури в консульствах якомога швидше", - відзначили в прес-службі польського МЗС.

Міністерство зазначило, що консульства зможуть видавати візи цілим групам уболівальників навіть без їх особистої присутності, підкресливши водночас, що візу не отримають ті, хто внесений до шенгенського реєстру людей, яким заборонений в'їзд на територію 25 держав шенгенської зони або до Польщі.

Сьогодні генеральний директор Східного комітету німецької економіки Райнер Ліндер на Міжнародній інвестиційній конференції в Києві заявив про можливість введення безвізового режиму між Україною і Польщею на місяць - на час проведення Євро-2012.

«Ми внесли таку пропозицію в Брюсселі. Я думаю, що робота проходить в цьому напрямі», - сказав він.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі