Ліга арабських держав підтримала заборону польотів над Лівією

Поділитися
Міністри закордонних справ Ліги арабських держав (ЛАД) на екстреному саміті в Каїрі в п'ятницю, 12 березня, прийняли рішення підтримати ініціативу щодо закриття повітряного простору Лівії. Проти створення над Лівією безпольотної зони проголосували лише Сирія та Алжир.

У ході голосування було вирішено звернутися до Ради безпеки ООН з проханням про оголошення над Лівією зони, вільної від польотів.
Крім того, лідери арабських країн планують встановити контакти з перехідною Національною радою Лівії, урядом в Бенгазі, що створені опозицією. Генеральний секретар ЛАГ Амр Мусса пообіцяв надати гуманітарну допомогу Національній раді.
Раніше повідомлялося про те, що в Каїр прибули представники Муаммара Каддафі, але їх відмовилися визнати і на засідання ЛАД не допустили. Як заявив Амр Мусса, вчинивши «злочини» проти власного народу, уряд М. Каддафі позбавила себе легітимності.
Передбачається, що закриття повітряного простору має призвести до припинення бомбардувань і обстрілу повстанців силами ВПС, які зберегли вірність Каддафі.
На думку оглядачів, рішення представників 22 арабських країн надає НАТО і ЄС необхідну підтримку для того, щоб військовими методами закрити повітряний простір над територією Лівії.
Раніше представники НАТО стверджували, що підтримка інших країн арабського світу є однією з головних умов для прийняття рішення про створення безпольотної зони над Лівією.
За матеріалами Бі-бі-сі
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі