У Донецьку протестують проти закриття української школи, в якій навчався лідер КПУ

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Сьогодні, 8 лютого, в Донецьку пройшов мітинг-протест учнів Донецької української школи № 136 та їх батьків проти закриття цього навчального закладу.

У мітингу, який проходив біля будівлі школи, взяло участь близько 150 осіб.
Люди тримали в руках плакати зі словами "Школу закривають тому, що вона українська!", "Євро-2012 - не кінець світу. А потім що?", "Губернатор і його почет вбивають нас!" і скандували "Ми шануєм рiдну мову, ми шануєм рiдну школу!".
Вчитель школи № 136 Світлана Овчарук на мітингу заявила, що чиновники з відділу освіти Будьонівського району Донецька залякують вчителів і змушують педагогічний колектив переходити на роботу в інші школи.
"Нам сказала начальник районного відділу освіти Валентина Шохіна, що ми будемо працевлаштовані в сусідні школи, де є вакансії. Нами просто позакривають вакансії. У нас наповнюваність - 95%, і нас штучно закривають. До того ж начальник районного відділу освіти залякала адміністрацію школи до того, що адміністрація просто ховається від журналістів", - сказала Овчарук.
Вона також додала, що районний відділ освіти за рішенням районної комісії заборонив набір учнів у перші і десяті класи цієї школи. "Нас хочуть позбавити перших і десятих класів, визнати школу нерентабельною і закрити", - сказала Овчарук.
Після мітингу з батьками учнів школи та педагогічним колективом зустрілися представники відділу освіти Будьонівського району Донецька. Чиновники запевнили батьківський комітет, що школу закривати не будуть.
"Школу закривати, продавати, відчужувати не будуть. Перші класи закриті не будуть. Питання щодо десятих класів вирішується, зараз в районі створена комісія, вона створена лише місяць тому, вона працює. Я вважаю, що приводу для мітингу немає", - заявив голова Будьонівського районної ради Донецька Віктор Карцев.
У Донецькій школі № 136 працює 38 викладачів і навчається 600 школярів.
Сьогодні ж народний депутат України, перший секретар Донецького обкому Комуністичної партії України Микола Кравченко заявляв, що КПУ виступає проти закриття шкіл у Донецьку, зокрема школи № 136, де навчався лідер української компартії Петро Симоненко.
За словами Кравченка, КПУ на рівні міських і районних рад Донецька буде виступати проти закриття шкіл. "У школі № 136 дітей змушують перейти в іншу школу, яка на 40% завантажена. Але чомусь закривають цю, в яку вклали гроші, в тому числі, Симоненко взяв участь у ремонті спортзалу у зв'язку з тим, що він випускник цієї школи", - зазначив комуніст.
Раніше про можливе закриття україномовної школи в місті Красний Луч Луганської області повідомила ініціативна група в захист середньої школи № 15. Депутати Краснолуцької міської ради мотивують закриття школи браком фінансування.
За матеріалами: УНІАН
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі