Єгипетська армія увійшла в Каїр

Поділитися
© Dave.Hull, flickr.com
Підрозділи єгипетської армії, що знаходилися під час заворушень за межами міст, увечері 28 січня були введені в центр Каїра. Відповідні кадри були оприлюднені в прямому ефірі телекомпанії "Аль-Джазіра".

Демонстранти з радістю зустріли солдатів, вбачаючи в них захист від поліцейських, які весь день намагаються розігнати виступи. Раніше саме так відбулося в Тунісі, де військові стали на бік учасників демонстрацій, що домоглися в результаті зміни авторитарного режиму.
Водночас наразі залишається назрозумілим, на чиєму боці - демонстрантів чи органів влади - виступить армія. У Єгипті армія є дуже важливим суспільним інститутом, що грає самостійну роль в місцевій політиці.
Крім того, з 18:00 до 7:00 у Каїрі було оголошено комендантську годину.
Антиурядові виступи в Єгипті тривають вже три дні. За цей час кілька людей було вбито, десятки отримали поранення, було затримано більше 800.
Влада відключила в країні інтернет, через який демонстранти координували свої дії. Але незважаючи на це, маніфестантам вдалося відбити у поліції як мінімум два міста - Суец і Олександрію.
За словами очевидців, у цих містах не видно поліцейських, а їх мешканці "святкують свою перемогу".
За матеріалами: Лента.ру
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі