Російські борці з екстремізмом вилучили понад півсотні книг з української бібліотеки в Москві

Поділитися
З Бібліотеки української літератури в Москві вилучено понад 50 книг для проведення психолого-лінгвістичної експертизи. Про це повідомила директор бібліотеки Наталія Шаріна.
За її словами, вилучення літератури здійснював Відділ боротьби з екстремізмом МВС Росії, що був створений у березні 2008 року.За словами Шариної, співробітники міліції в електронному каталозі набрали слово "націоналізм" і вилучили всі видання, в яких було знайдене це слово. Вона підкреслила, що міліція запропонувала співробітникам бібліотеки знайти на полицях усі книги, які показав каталог, а на питання: "Чому ви не зробите це самі?", було сказано: "Ви хочете, щоб ми перевернули бібліотеку і всі книги були на підлозі? ". За її словами, з її кабінету були вилучено нещодавно отримані книги, зокрема від українського посольства в Росії. Директор бібліотеки зазначила, що на питання про підстави для вилучення книг слідчі повідомили, і це записано в протоколі обшуку, що "література вилучається для проведення психолого-лінгвістичної експертизи".

Шаріна уточнила, що згідно з російським законодавством, екстремістською вважається література, яка оприлюднена на офіційному сайті Міністерства юстиції РФ.

"Ні видання, жодної книги, що входить до цього списку, у нас немає і не знайдено, тому, якщо ми говоримо про порушення цього закону, тут до нас ніяких претензій немає", - сказала вона.

За словами Шаріна, вилучення міліція здійснила на підставі постанови про проведення обшуку 21 грудня, який проходив 9 годин, причому 18 і 19 грудня про це повідомили деякі російські ЗМІ.

Зокрема, серед вилучених виявилися книги про митрополита Андрея Шептицького, про ОУН-УПА, про діяльність руху "Пора", видання "Національна безпека України", а також газети "Нація і держава", "Шлях перемоги", "Українське слово" і ін

За матеріалами: УНІАН
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі