Україну знову позбавили медалі на Олімпіаді-2012

Поділитися
© litva-tour.eu
Людмилу Йосипенко позбавили бронзової медалі в семиборстві після протесту німецької сторони, НОК України оскаржив це рішення. Це вже третій скандал, пов'язаний з позбавленням нагород українських спортсменів, за перший тиждень Олімпіади.

Українську легкоатлетку Людмилу Йосипенко позбавлено ​​бронзової медалі в семиборстві на Олімпіаді в Лондоні після протесту німецької сторони на дискваліфікацію їх спортсменки Ліллі Шварцкопф.

Згідно з остаточним результатом змагань у даному виді спорту, німецька спортсменка посіла друге місце, золото у британки Джессіки Еніс, а росіянка Тетяна Чернова перемістилася на третю позицію. Українська спортсменка Йосипенко виявилася на 4-му місці. Ще одна представниця України Ганна Мельниченко посіла 10-е місце.

Українська сторона подала протест на позбавлення Йосипенко медалі, повідомили в Національному олімпійському комітеті України.

Раніше бронзові медалі відібрали в української чоловічої команди зі спортивної гімнастики після протесту японських спортсменів. Крім того, в 1/8 фіналу боксерського турніру в категорії до 78 кг засудили українського чемпіона світу Євгена Хитрова, який був явним претендентом на золоту медаль. Всі протести української сторони були відхилені.

- Щоденник Олімпіади-2012. Розклад змагань і медальний залік

У свою чергу олімпійська чемпіонка Пекіна українка Наталя Добринська склала свої повноваження вже на початку суботніх змагань: вона погано стрибнула в довжину.

Семиборство - це вид спорту, що включає змагання в 7 видах легкої атлетики. Змагання проводяться в два дні. Результат кожного учасника визначається комбінацією його результатів в окремих видах. Є своя система нарахування очок у кожному виді. Потім ці очки сумуються, щоб отримати остаточний результат. Змагання з семиборства проводяться серед жінок в літньому сезоні і в чоловіків у зимовому сезоні.

У жінок семиборство включає біг на 100 м з бар'єрами, стрибок у висоту, штовхання ядра, біг на 200 м, стрибок у довжину, метання списа і біг на 800 м. !zn

Читайте також:

Українського чемпіона світу з боксу Хитрова засудили на Олімпіаді в бою з британцем (відео)

Україна буде відстоювати боксера Хитрова в спортивному арбітражному суді

Судді не повернули перемогу над британцем українському боксеру - апеляцію відхилено

Тренер збірної заявив, що судді «вкрали» бронзові медалі в українських гімнастів


Україну позбавили медалі в гімнастиці через протест Японії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі