Представник IFC: Набуття чинності законопроекту №4581 істотно поліпшить умови підприємництва в Україні

Поділитися
Набуття чинності законопроекту №4581(«Про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння зд...

Набуття чинності законопроекту №4581(«Про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння здійсненню підприємницької діяльності») може поліпшити умови підприємницької діяльності в Україні, завдяки значному спрощенню створення нових підприємств, заявив в коментарі «Дзеркалу тижня» керівник проекту IFC «Розвиток підприємництва в Україні» Санжар Ібрагімов.

Законопроект №4581 був проголосований парламентом 25 червня, але до цих пір не підписаний спікером Володимиром Литвином. Як пояснив «ДТ» Санжар Ібрагімов, технологічна причина, яка наводиться у виправдання того, що закон до цього дня не набув чинності, — ухвалення парламентом того ж дня, 25 червня, іншого нормативного акту (про зміну закону про ліцензування), в якому містилися дві норми, що повторюють положення закону про сприяння підприємницькій діяльності.

«Мабуть, через наявність двох норм дублюючого характеру, з ухваленим буквально на три хвилини раніше законом про ліцензування в юристів ВР виникли якісь запитання, і з цієї причини вони затримали підписання законопроекту №4581», — пояснив він.

«Хоча, на наш погляд, це некоректно. Ми спеціально перевірили: регламентом ВР це не передбачено. До того ж сотні інших підписаних раніше законів містили набагато серйозніші помилки, які прямо суперечать регламенту. Що не завадило їм успішно набути чинності», — підкреслив представник IFC.

Докладніше читайте в статті Юрія Сколотяного «Чотири сходинки вгору і дванадцять втрачених місяців» у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі