Силіконова долина дала найвищу оцінку українському хай-тек-проекту

Поділитися
З 16 по 17 листопада 2006 р. у Музеї комп’ютерних наук у м. Маунтен В’ю (штат Каліфорнія, США) проходив к...

З 16 по 17 листопада 2006 р. у Музеї комп’ютерних наук у м. Маунтен В’ю (штат Каліфорнія, США) проходив конкурс технологічних бізнес-проектів для венчурного інвестування в рамках конференції «Відчинені двері в Силіконову долину-2006» (SVOD). У США відбулися виставки технологічних проектів, їх презентації венчурним інвесторам, а також семінари з питань побудови успішних технологічних компаній, розвитку хай-теку у світі та венчурного бізнесу в Силіконовій долині, Росії та Україні.

До журі конкурсу бізнес-проектів увійшли представники провідних міжнародних венчурних компаній. Було відібрано 16 проектів із понад 60 претендентів. У конкурсі взяли участь понад 300 підприємців і венчурних інвесторів зі США та країн СНД.

Американсько-українська компанія APCT, заснована на українській технології виробництва нових джерел харчування, посіла в конкурсі перше місце. APCT отримала звання «Найбільш інвестиційно-приваблива компанія 2006 року» і нагороду «Golden Lock». Друге і третє місця посіли проекти з Росії.

Презентації венчурним інвесторам у ході конференції зробили шість молодих компаній, заснованих на українських технологіях. Два з цих проектів — APCT і Semetrics — є фіналістами Всеукраїнського конкурсу високих технологій. Завдяки підтримці Українського науково-технічного центру (УНТЦ) ще один фіналіст конкурсу — проект Lileya (п’єезоелектричні мікроманіпулятори) — був представлений на техновиставці, що проходила в рамках конференції.

Компанія AРCT, яка одержала початкові інвестиції від «Техінвесту», створена 2006 року командою українських учених. Він же профінансував необхідні НДДКР, захист інтелектуальної власності, маркетинговий і юридичний аналіз, допоміг у розробці бізнес-стратегії та бізнес-плану, розвитку партнерської мережі, пошуку клієнтів і професійного менеджменту, а також у створенні дослідного виробництва.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі