У Варшаві стартував Євро-2012

Поділитися
© uefa.com
Відразу після церемонії відкриття розпочався перший матч чемпіонату Європи з футболу 2012 року між збірними Польщі та Греції. Трибуни стадіону заповнені вщерть.

На Національному стадіоні у Варшаві відбулася церемонія відкриття Євро-2012. Шоу стартувало за 20 хвилин до стартового матчу турніру між збірними Польщі та Греції.

Урочиста церемонія тривала 12 хвилин, вона поєднала разом спорт і культуру, роблячи акцент на місцевих традиціях та інноваційних технологіях. Церемонія відкриття, за задумом авторів, поклала початок історичній події - першого чемпіонату Європи з футболу, який пройде на території центральної та східної Європи. Крім того, шоу відобразило національний колорит країн-учасниць і загальновизнані цінності УЄФА: єдність, суперництво і пристрасть.

Концепцію церемонії відкриття розробив креативний директор і виконавчий продюсер італійської компанії Flimmaster Events Марко Баліч, що займається організацією та проведенням подібних заходів. Він брав участь у створенні концепції церемоній відкриття і закриття Олімпійських ігор 2006 року в Турині. Крім того, у нього вже є досвід роботи на території України. У 2009 році Баліч займався церемонією відкриття стадіону "Донбас Арена" в Донецьку.

На церемонії з етюдом Шопена для фортепіано (опус 10, номер 11) виступив відомий угорський піаніст Адам Дьордь, який нещодавно відзначив 30-річчя аншлаговим концертом в нью-йоркському "Карнегі-холі". Він розбавив спортивну обстановку класичними традиціями Шопена. Дьордь є великим шанувальником футболу і грає в нього практично кожен день. Більш того, у піаніста є досвід виступів за збірну Угорщини з футзалу.

Для хореографічної постановки на церемонії відкриття були задіяні понад 800 волонтерів, що представляють 63 країни.

У списку ВІП-гостей, присутніх на церемонії, значаться президент УЄФА Мішель Платіні, президент України Віктор Янукович, президент Польщі Броніслав Коморовський і прем'єр-міністр країни Дональд Туск, колишній президент Польщі Лех Валенса, екс-президент Європейського парламенту Єжи Бузек, віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич, віце-прем'єр-міністр України Борис Колесников, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс.

За попередніми оцінками, за заходом у прямому ефірі спостерігало 150 мільйонів глядачів по всьому світу.

Відразу після церемонії відкриття розпочався перший матч чемпіонату Європи з футболу 2012 року між збірними Польщі та Греції.

Трибуни стадіону заповнені вщерть. Серед величезної кількості польських уболівальників є й кілька сотень грецьких фанів.

Чемпіонат Європи з футболу завершиться фінальним матчем 1 липня на НСК «Олімпійський» у Києві. В цілому в Україні пройдуть 16 матчів з 31. В Україні матчі Євро-2012, крім Києва, пройдуть у Харкові, Львові і Донецьку. !zn

Читайте також:

Соцопитування: Українські вболівальники впевнені у перемозі збірної над шведами

Букмекери не вірять у вихід збірної України з групи на Євро-2012

Опозиція буде дивитися матчі Євро-2012 по телевізору на площах або в спортбарах


Євро-2012: розклад матчів і турнірна таблиця

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі