Міжнародні експерти поставили Україні «4+» за п'ятибальною шкалою за Євро-2012

Поділитися
© un.org
Експерти відзначили стадіони, підготовлені на прикладі кращих європейських зразків. Вдалося підняти інфраструктуру аеропортів. Відмінно організовані фан-зони. І міліція поводила себе по-європейськи. Тепер Україні варто очікувати «ефекту Барселони» - збільшення припливу туристів після успішного проведення в цьому місті літніх Олімпійських ігор 1992 року.

Україна проводить Євро-2012 на високому рівні - на «четвірку з плюсом» за п'ятибальною системою, відзначають експерти у сфері економіки, інвестицій та банківської справи.

У коментарі Інституту Горшеніна керуючий партнер ІК "Капітал Таймс" Ерік Найман відзначив, що найбільш добре до чемпіонату була підготовлена інфраструктурна складова.

"По-перше, це стадіони, підготовлені на прикладі кращих європейських зразків і цілком відповідні кращим світовим стандартам. Також вдалося підняти інфраструктуру аеропортів, грамотно організовувати трансфери туристів з аеропортів в центр міста. Тут теж ні в кого не виникло нарікань. Фан-зони досить непогано організовані. Вони, звичайно, не дуже зручні для самих мешканців міст, але для туристів все було відмінно. Наскільки я розумію, у шведів не було скарг з приводу розміщення на Трухановому острові. Та й міліція поводилася ближче до європейських стандартів, принаймні, щодо іноземних туристів", - сказав експерт.

На думку Наймана, завдяки Євро-2012 Україна усвідомила, що здатна приймати масштабні заходи. "Наскільки я розумію, зараз влада вже починає замислюватися про те, чи варто братися за проведення Зимової олімпіади. Як показує практика Євро-2012, Україні під силу такий захід", - вважає експерт.

- Євро-2012 б'є рекорди відвідуваності

Начальник відділу аналізу і досліджень Райффайзен Банку Аваль Дмитро Сологуб, у свою чергу, зазначив, що позитивний ефект від проведення великих спортивних турнірів може виражатися у підвищенні туристичної та інвестиційної привабливості країни, а також у зростанні продуктивності праці внаслідок масштабних вкладень в інфраструктуру.

"Зокрема, збільшення припливу туристів після успішного проведення спортивного турніру отримало назву "ефект Барселони", після організації в цьому місті літніх Олімпійських ігор 1992 року", - сказав він.

При цьому, на його думку, віддача від масштабних інвестицій в інфраструктуру потенційно відкриває для України більші можливості. "Проведення чемпіонату дозволило здійснити низку проектів, які, в іншому випадку, так і залишилися б нереалізованими в найближчі 5-10 років. Мова йде, у першу чергу, про модернізацію транспортної інфраструктури - дороги, аеропорти", - вважає Сологуб.

- Київська фан-зона - рекордсмен Євро-2012 за відвідуваністю: 1 млн 200 тис. уболівальників

У свою чергу, директор філії консалтингової групи "НЕО Центр" Діоніс Васильєв вважає, що Україна гідно провела Євро-2012.

"Мені складно бути об'єктивним, враховуючи любов до Києва, і я не є інспектором УЄФА, але мені здається, що Євро-2012 ми прийняли дуже гідно. Молодці. Тому що все просто: є первинний бюджет, в який не входять якісь поважні організації або шановні персоналії - ось вони і починають гнати хвилю, що грошей не вистачить, що ми не встигнемо. А ось те, якою ціною ми впоралися, я б, звичайно, проаналізував", - зазначив експерт. !zn

Читайте також:

У Києві третина туристів Євро-2012 витрачає на харчування 300 грн на день

Меркель готова приїхати до Києва, якщо Німеччина вийде у фінал Євро-2012

Англійська футбольна асоціація подасть скаргу на Бі-бі-сі за звинувачення України у расизмі

Євро-2012: розклад матчів, результати і турнірна таблиця

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі