Ремонт доріг Україні не світить, навіть незважаючи на Євро-2012

Поділитися
До проведення футбольного чемпіонату Європи в 2012 році в Україні не передбачається значного поліпшення стану доріг.

До проведення футбольного чемпіонату Європи в 2012 році в Україні не передбачається значного поліпшення стану доріг. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков.

«Взагалі-то УЄФА не має таких жорстких вимог стосовно доріг... Протяжність України 1500 км, і побудувати дороги за півтора-два роки практично неможливо. Для цього треба мати матеріальні ресурси... В Україні немає ринку для створення платних автодоріг», - наголосив віце-прем’єр.

Він навів приклад Іспанії, яка, за його словами, на початку 90-х років побудувала платну магістраль, по якій ніхто не їздив, при цьому безплатними дорогами іспанці користувалися дуже активно. «Якщо іспанці не мали фінансових можливостей їздити, то українці її одержать не так скоро», - додав Б.Колесніков.

Крім того, він підкреслив, що з наступного року автодороги в Україні будуватимуть «виключно за рахунок акцизів».

«Якщо всі підприємства, які продають паливо, добросовісно виконуватимуть свої зобов’язання, а ви знаєте, що ми скасували транспортний збір і перейшли на принцип... якщо всі будуть сумлінно виконувати свої зобов’язання, я гадаю, що Україна за 5-7 років одержить абсолютно нову дорожню інфраструктуру», - додав віце-прем’єр.

Раніше повідомлялося, що Україна домовилася з Китаєм про залучення 2 млрд. дол. для будівництва другої кільцевої дороги навколо Києва.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі