ЛІДЕРИ ПЕК УКРАЇНИ-2003

Поділитися
Рівень розвитку паливно-енергетичного комплексу України має визначальний вплив на стан економіки нашої держави...

Рівень розвитку паливно-енергетичного комплексу України має визначальний вплив на стан економіки нашої держави. На сучасному етапі здійснення економічних перетворень в Україні актуальними є консолідація зусиль, спрямованих на реформування енергетичної сфери відповідно до умов ринкової економіки, та диверсифікація джерел постачання паливно-енергетичних ресурсів. Сьогодні вкрай необхідно вирішувати важливе стратегічне завдання переведення енергетики на шлях сталого розвитку. Це передбачає високу екологічну й енергетичну ефективність виробництва, транспортування, перетворення та використання енергії для забезпечення високого життєвого рівня наших громадян за рахунок раціонального використання енергетичних ресурсів. Один зі шляхів забезпечення розв’язання наявних проблем — організація та проведення Всеукраїнського конкурсу «Лідер паливно-енергетичного комплексу», який 2003 року проводиться вчетверте і вже став традиційним.

«Лідер ПЕК-2003» визначатиметься у таких номінаціях: «Державний діяч», «Вчений», «Керівник підприємства (організації)», «Підприємство (організація)», «Науково-технічна розробка», «Інноваційний проект», «Інвестиційний проект», «Енергозберігаючий проект», «Природоохоронний проект», «Інвестор», «Громадський діяч», «Громадська організація», «Журналіст». Наприкінці жовтня Велика рада конкурсу визначила переможців у всіх представлених номінаціях.

До складу Великої ради конкурсу входять визначні науковці та фахівці, керівники підприємств і організацій паливно-енергетичного сектора, державні діячі. Щороку розширюється коло проблем, які потрапляють у поле зору Великої ради конкурсу. До проведення конкурсу в 2003 році, як і в попередні роки, Велика рада широко залучила місцеві та галузеві органи влади. Порівняно з 2002 роком, від претендентів на номінантів конкурсу надійшло набагато більше анкет, зміст поданих пропозицій урізноманітнюється.

На церемонії визначення та нагородження переможців конкурсу «Лідер паливно-енергетичного комплексу-2003», яка відбудеться 25 листопада у палаці мистецтв «Український дім», ми підбиватимемо підсумки не тільки конкурсу, а й «енергетичного року» (мабуть, одними з перших у країні). Ми можемо собі це дозволити, оскільки наші нагороди в усіх номінаціях хоча й стосуються певного року, є наслідком успішної діяльності особистостей і колективів протягом багатьох років. Адже конкурс наочно демонструє потужний потенціал українських науковців, державних та громадських діячів, наукових і виробничих колективів, керівників підприємств та організацій, їхні можливості щодо підвищення ефективності паливно-енергетичної галузі, розвитку енергетики. Проведення конкурсу працює на залучення до вітчизняного паливно-енергетичного комплексу високих технологій та інвестицій, підтримку самовідданої праці, професіоналізму, поширення передового досвіду. Ми щиро дякуємо всім, хто сприяє організації та проведенню цього Всеукраїнського конкурсу.

Організатори конкурсу — комітет ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, Мінпаливенерго, Національна академія наук України, Українська нафтогазова академія, підприємство «Укренергозбереження». А мета — підвищення енергоефективності економіки нашої країни, сприяння модернізації та розвитку паливно-енергетичного комплексу України, стимулювання процесу формування ринкових перетворень у паливно-енергетичному секторі, підтримка подальшого розвитку вітчизняної науки, інтенсифікація інноваційних та інвестиційних процесів, відродження й підтримка славних наукових та професійних традицій в Україні, сприяння впровадженню передових енергоефективних технологій і техніки.

Відзнака конкурсу – це професійне та громадське визнання діяльності переможців і фіналістів конкурсу у сфері паливно-енергетичного комплексу нашої держави.

Здобутки переможців – це результат послідовного підвищення науково-технічного рівня виробництва, кваліфікації кадрів, трудової та технологічної дисципліни. Адже тільки об’єднавши зусилля фахівців, використавши передовий власний та закордонний досвід і створивши належні економічні умови, ми зможемо вивести нашу державу на шлях сталого економічного розвитку.

Сподіваємося, що досягнення переможців та фіналістів конкурсу 2000 – 2003 років стануть добрим прикладом для багатьох працівників та колективів паливно-енергетичного сектора України. Хочеться побажати їм нових здобутків, щастя, добра і благополуччя, плідної праці на благо України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі