Росія не виключає розірвання харківських угод у разі звернення України до суду

Поділитися
© LB.ua
Росія допускає розірвання Харківських угод у разі звернення України до суду для перегляду газових контрактів. Таку думку висловив радник посольства Росії в Україні, керівник групи економічної політики Олексій Урін.

Він вважає, що звернення до суду України з цього питання може мати дуже серйозні наслідки. Також він висловив сумніви в тому, що Україна досягне успіхів у перегляді контрактів.

«Негативні наслідки можливі. Можуть бути розірвані Харківські угоди і втрачена знижка на газ», - сказав він.

Радник додав, що знижка, яку отримує Україна за результатами угод, дозволяє їй економити до 4 млрд дол щорічно.

Нагадаємо, 21 квітня 2010 року президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медвєдєв у Харкові підписали угоду щодо продовження на 25 років терміну перебування Чорноморського флоту Росії у Севастополі. В обмін на цю угоду Україна домоглася зниження ціни на російський газ на 30%, але не більше, ніж на 100 дол за тисячу кубометрів.

Після цього Київ неодноразово заявляв про необхідність переглянути газові угоди, на що «Газпром» відповідав, що не бачить для цього підстав.

18 лютого лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що після зміни влади будуть обов'язково скасовані угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії у Криму до 2042 року.

15 червня Верховна Рада відмовилась денонсувати харківські угоди.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі