Власник розгромленої фірми написав Януковичу, що готовий просити політичного притулку

Поділитися
© vella-gulf.navy.mil
Директор компанії Prostoprint Денис Олейніков надіслав президенту Віктору Януковичу відкритий лист, в якому заявив про свою готовність просити політичного притулку.

Наводимо текст листа.

«Я ніколи не був Вашим виборцем. У 2004 році на Майдані у Києві я протестував проти Вашого обрання президентом, кілька місяців тому брав активну участь у «податковому Майдані».

І саме тому я сьогодні звертаюся до Вас - нижче поясню чому.

Один із Ваших опонентів, який згодом опинився занадто слабким і безхарактерним для того, аби виправдати довіру мільйонів українців, які підтримали його, йшов на вибори під гаслом «Вірте тільки справам». Деякі з Ваших справ за останні два місяці - наприклад, принципова позиція у газовому протистоянні з Росією - не те, щоб додають Вам прихильників, але дають тим людям, які раніше жорстко не приймали Вас як президента, малесенький промінчик надії на те, що і Ви можете принести якусь користь Україні. Інакше кажучи, якщо на два місяці раніше серед багатьох моїх друзів і однодумців - людей з вищою освітою, підприємців, людей самозайнятих і творчих професій - Ви мали повний і абсолютний нуль за дванадцятибальною шкалою «довіра», то до вчорашнього дня я був готовий поставити Вам одиницю або навіть двійку. Але все змінилося вчора о третій годині дня.

Розгром офісу ПростоПринт
- це політичне замовлення. Про це знають слідчі та оперативники, і не особливо соромляться говорити вголос. Ніяких товарів із символікою Євро-2012, окрім тих, які замовили самі співробітники міліції (і які ми надрукували, бо ми виготовляємо товари на замовлення клієнта) при обшуку у нас не знайшли - і тому вчора ввечері «докази провини» посилено фабрикували, але так нічого суттєвого придумати і не змогли. Людей, у яких сім'ї та діти, утримували в приміщенні УБОЗ до пів на п'яту ранку. Мені не пред'явили ніяких офіційних документів про те, що відбувається, а майно компанії (яку в 2000 році я починав створювати, маючи в активах 300 доларів стартового капіталу і вагітну дружину) вивезли у невідомому напрямку, не надавши опис або хоча б можливість бути присутнім при завантаженні.

Я звертаюся до Вас як до все ще гаранта Конституції в надії на законність і правосуддя - це все, чого ми хочемо, оскільки за законом і справедливістю вся ця «справа» розсиплеться як картковий будиночок, а виконавці як мінімум позбудуться погон.

Вікторе Федоровичу, моє звернення набагато важливіше для Вас, аніж для мене. Я - досвідчений фахівець, який побудував не одну інноваційну компанію в Україні. Моя дочка - чемпіонка України з тенісу. Сьогодні моя сім'я піддається політичним переслідуванням з боку Ваших підлеглих, ми можемо це довести і отримати притулок в Європі або США.

Але - чи потрібно це Вам? Ви готові переступити через ту Україну, яку представляють Ваші невиборці і прийняти лаври чергового європейського диктатора, здійснювати свавілля і тиск - або ж Ви не безнадійні, і для Вас цінні, ДІЙСНО цінні ті один-два бали довіри, які Ви з працею, але завоювали?

Вибір за Вами».

Тим часом у київському главку міліції повідомили про порушення кримінальної справи стосовно посадових осіб поліграфічної компанії Prostoprint за незаконне використання символіки Євро-2012.

У справі фігурують 10 осіб, які організували незаконний бізнес, не маючи ліцензії на використання емблеми Євро-2012, відзначають у столичній міліції. У результаті обшуків у приміщеннях компанії були вилучені готова продукція, кліше тощо.

У МВС поки не знають, скільки контрафактної продукції було виготовлено. Незаконний бізнес, за інформацією МВС, було виявлено в ході контрольної закупівлі партії товару на суму 60 тис. грн, після того, як офіційні співвласники торгової марки зробили відповідне звернення.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі