Екс-мера Кам'янця-Подільського Нестерука засудили до 4-х років в'язниці

Поділитися
© airport.kiev.ua
Дунаєвецький районний суд Хмельницької області засудив колишнього мера Кам'янець-Подільського Анатолія Нестерука до чотирьох років позбавлення волі, а колишнього керуючого справами виконавчого комітету міськради Миколи Нечая - до трьох років умовно, визнавши їх винними у зловживанні владою.

Відповідне рішення суд прийняв у вівторок, 5 липня. У той же час суд виправдав А. Нестерука та М. Нечая в частині інкримінованого їм хабарництва, відхиливши відповідні докази обвинувачення.

Рішенням суду А. Нестерука засуджено до чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права займати посади у відповідних органах строком на три роки, а Н. Нечая - до трьох років умовного відбування покарання з випробувальним терміном в один рік.

Адвокати обох засуджених заявили про намір оскаржити рішення суду. Для цього у них є час, поки вирок не набув чинності.

Засуджені винними себе не визнають.

Як повідомлялося, у вересні 2010 року прокуратура Хмельницької області за матеріалами СБУ порушила кримінальну справу стосовно А. Нестерука та М. Нечая за статтями 368 (отримання хабара) і 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

20 вересня 2010 року співробітники СБУ затримали М. Нечая в його службовому кабінеті нібито при отриманні останньої частини хабара розміром 60 тис. грн.

Як повідомила тоді прес-служба СБУ, у жовтні 2009 року приватні підприємці Є. Геселєв і В. Костинський звернулися до мера з проханням передати їм в оренду земельну ділянку площею 1,5 га для будівництва станції техобслуговування та гаражів і отримали його згоду, нібито за обіцяну винагороду у 300 тис. грн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі