Джарти пообіцяв і надалі зупиняти провокації російських козаків

Поділитися
© mjfan.ru
Влада Криму буде жорстко зупиняти будь-які спроби поставити під загрозу міжнаціональну згоду в автономії, заявив прем'єр-міністр Криму Василь Джарти, коментуючи спробу окремих політичних сил та громадських організацій відновити знесений за рішенням суду самовільно встановлений поклінний хрест під Феодосією.

«Збереження миру і злагоди в багатонаціональному Криму - це наша головна, базова цінність. Будь-які спроби провокацій, з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації в автономії, будуть припинятися швидко і жорстко. Всі кримчани - це громадяни України, які незалежно від релігійної і національної приналежності, мають рівні права і обов'язки - те, що не дозволено одним, не буде дозволено й іншим. Застерігаю всіх «буйних голів»: влада в Криму сильна, як ніколи, і будь-які спроби підірвати стабільність отримають адекватну і негайну відповідь влади», - цитує В. Джарти прес-служба Радміну Криму.


Нагадаємо, що напередодні міліція попередила спробу російських козаків відновити поклонний хрест біля Феодосії.

«Окремі політичні діячі, які в черговий раз намагаються розіграти карту релігійного протистояння, повинні чітко усвідомити - час, коли влада на подібні дії дивилася крізь пальці, канув у небуття. Нікому і нічого не зійде з рук - закон не терпить вибіркового застосування. Застерігаю організаторів від спроб дестабілізації ситуації в республіки, втягування у протистояння, кримчан і особливо дітей, - заявив глава уряду автономії, додавши, що «самочинні і агресивні спроби незаконно встановити уклінний хрест - це «політика, закамуфльована в релігію».

«Акція, що відбулася під Феодосією потрібна тільки призвідникам і їх замовникам - які прагнуть перетворити релігію в інструмент ненависті та розбрату», - підкреслив В. Джарти. Голова Ради міністрів заявив також, що в Криму немає жодних причин для виникнення міжнаціональних конфліктів.

В. Джарти зазначив, що навіть мінімальна загроза виникнення локального конфлікту на міжнаціональному грунті негативно впливає на «ділову репутацію» Криму, уповільнює економічний і соціальний розвиток регіону.

«Крим є територією міжнаціонального і міжкультурного діалогу, прикладом добросусідства, взаєморозуміння, поваги та толерантності. Жителі автономії прагнуть до стабільності, злагоди і миру», - сказав глава уряду автономії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі