Агресивна кишкова інфекція ЕНЕС заводить медиків у глухий кут

Поділитися
Розлади мови, епілептичні напади, судоми: кишкова бактерія ЕНЕС (Escherichia coli, штам O104: H4), що панує сьогодні у Німеччині, відрізняється особливою агресивністю. Німецькі медики розводять руками - а експерти сумніваються, що джерело інфекції взагалі вдасться виявити, пише Spiegel Online.

Несподівано людина відчуває сильний біль і спазми в животі, потім страждає від діареї з кров'ю і підвищення температури. Особливо у жителів Північної Німеччини, госпіталізованих у ці дні з подібними симптомами, виявляється наявність небезпечної E.coli.

«Ось вже три тижні повідомлення про поширення цієї кишкової палички не зникають з перших шпальт видань і з випусків новин. Експерти-епідеміологи і влада стверджують, що склалася серйозна ситуація», - йдеться у статті. Нічим позитивним порадувати не може і Інститут імені Роберта Коха - його експерти кажуть, що приводів заспокоюватися поки немає.

Збудник нинішньої кишкової інфекції ставить у глухий кут навіть найдосвідченіших інфекціоністів, продовжує кореспондент. «Ми спостерігаємо випадки нетипового перебігу захворювання, які раніше у нашій практиці не траплялися», - говорить директор університетської медичної клініки у Шлезвіг-Гольштейн Хендрік Ленерт. Бактерія вирізняється і особливою ​​«живучістю». Безперешкодно минаючи кисле середовище шлунка, вона осідає на стінках кишечника, виробляючи отруйні для організму людини токсини. Лікарі поки мало що можуть протиставити руйнівному впливу цієї палички на організм. Наслідки можуть бути дуже сумними: від руйнування червоних кров'яних тілець до відмови нирок.

На сьогодні, повідомляє автор статті, пацієнтам з ускладненнями може допомогти така процедура, як плазмофарез, що очищає кров від небезпечних токсинів. Однак і цей метод на тлі відсутності накопичених відомостей про вплив інфекції на організм не є панацеєю. Експерти і лікарі пов'язують свої надії з антитілами, тестування яких відбувається паралельно у кількох клініках. Однак поки медики просять бути обережними з висновками - побічні дії застосування цих антитіл не вивчені досить добре. По всій Німеччині на цей момент зареєстровано 16 смертей у результаті зараження ЕНЕС-інфекцією. За словами лікарів, медики готуються до нових важких випадків, йдеться у статті.

Після того як у якості джерел зараження огірки з Іспанії більше не фігурують, мікробіологи повернулися до вихідних позицій і ведуть пошуки в усіх напрямках.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі