Після реформи фінансування системи охорони здоров'я може скласти 5-10% ВВП

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Без переходу на страхову медицину реформа системи охорони здоров'я в Україні неможлива, переконана голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва.

"Я переконана, що без переходу на страхову медицину реформа взагалі неможлива", - сказала вона.

У той же час, вона зазначила, що медустановам країни, безумовно, необхідний підготовчий період для таких радикальних змін.

Т.Бахтєєва нагадала, що в парламенті зареєстровано законопроект "Про фінансування охорони здоров'я та обов'язкове соціальне медичне страхування". Він, зокрема, передбачає об'єднання трьох основних джерел фінансування: бюджету, обов'язкового медичного страхування та добровільного медичного страхування.

"Хочу відзначити, що реформа не знімає відповідальності з держави за здоров'я своїх громадян, а страхові внески стануть лише додатковим джерелом надходжень. Держава і надалі дбатиме про пенсіонерів, інвалідів та малозабезпечені верстви населення", - вважає вона.

За словами Т.Бахтєєвої, якщо вдасться реалізувати задумане на практиці, фінансування вітчизняної системи охорони здоров'я вийде на якісно новий рівень і складе 5-10% ВВП.

Варто відзначити, що раніше в інтерв'ю «Дзеркалу тижня. Україна» перший заступник голови адміністрації президента Ірина Акімова повідомила, що у найближчі роки в Україні буде вдосконалюватися бюджетна система охорони здоров'я та переходу на страхову медицину не буде.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі