На Крюківському вагонобудівному заводі складено перший кузов швидкісного міжрегіонального поїзда

Поділитися
Двадцять п'ятого березня цього року в Акціонерному товаристві «Крюківський вагонобудівний завод» складено перший кузов вагона міжрегіонального швидкісного потягу, який створюється на замовлення Укрзалізниці до Євро-2012. Він відрізняється від своїх побратимів не тільки конструкцією, але і своїм зовнішнім виглядом. Це перший вагон із нержавіючої сталі, виготовлений для українського замовника.

Попереду у нього випробування. А на потоці - вже інший кузов. Не просто другий, а саме інший. Тому що у складі кожного із замовлених двох денних поїздів буде по 9 вагонів відкритого типу з місцями для сидіння п'яти (!) моделей. Серед них: два вагони - першого класу з окремими зонами для VIP-пасажирів, ще два - просто першого класу, три - другого класу, один вагон другого класу, який обладнано підйомником і місцями для інвалідів, один - третього класу. Новий 9-вагонний міжрегіональний швидкісний поїзд може перевозити 726 пасажирів. Аналогів на сьогодні в Україні немає.

У конструкції вагонів і їхніх пристроях передбачено багато новинок, що роблять подорож приємною, зручною, комфортною, безпечною.

Крюківський вагонобудівний завод і замовник - Укрзалізниця - погодили дизайн-проект нових швидкісних поїздів. З обох сторін вагони внизу прикриє фальшборт, який зробить зовнішній вигляд виразним і закінченим. Внутрішні інтер'єри вагонів - у кольоровій гамі двох типів. В одному поїзді - переважно синього кольору. В іншому - оливкового.

Важливою новинкою є ущільнені міжвагонні переходи. Вони призначені як для зручності пасажирів, так і для забезпечення стабільності кліматичних параметрів всередині вагонів. Тамбурних дверей не буде. А прозорі двері між пасажирським відділенням і тамбуром відкриваються натисканням кнопки, закриваються - автоматично.

Вагони нових міжрегіональних поїздів обладнано системою забезпечення мікроклімату (СЗМ). Сучасне устаткування для кондиціонування повітря цієї системи може працювати як в режимі охолоджування, так і в режимі теплової помпи, при цьому економно використовуючи електроенергію.

У конструкції цих швидкісних поїздів передбачено принцип віддаленого управління основними системами. Тобто з кабіни машиніста буде здійснюватися відкриття і закриття дверей всіх вагонів, увімкнення освітлення, системи забезпечення мікроклімату, контроль роботи найважливіших параметрів всіх вагонів. Для цього в кабіні машиніста встановлюється додатковий пульт і система комп'ютерного зв'язку з вагонами.

Плавність ходу поїздів, а, значить, додатковий комфорт пасажирам забезпечать нові візки виробництва Крюківського вагонобудівного заводу з пневмопідвішуванням. Щоб уникнути ривків на початку руху, вагони з'єднують між собою за допомогою безлюзових зчеплень.

Над створенням швидкісних поїздів працює не тільки колектив Крюківського вагонобудівного заводу, а й чимало інших українських і зарубіжних фірм.

Те, що ще вчора було мрією, зухвалим задумом крюківських вагонобудівників, сьогодні стає реальністю. Символічно, що такий складний новий проект фахівці підприємства втілюють в життя у рік 10-річчя галузі вітчизняного пасажирського вагонобудування і 20-річчя Незалежності України.

Прес-служба Крюківського вагонобудівного заводу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі