Повертати вклади "Родовід Банку" буде державний "Ощадбанк"

Поділитися
Виплата коштів вкладникам «Родовід Банку» буде здійснюватись через мережу «Ощадбанку», який на 100% належить державі.

Таке рішення ухвалив Національний банк України (НБУ) у середу, 23 березня.

Як повідомляє прес-служба Нацбанку, виплати вкладникам банку «Родовід» розпочнуться в квітні поточного року після здійснення технічних процедур з передачі вкладів до «Ощадбанку».

Сам порядок передачі вкладів обіцяють затвердити найближчим часом спільною постановою Кабінету міністрів та Національного банку.

Вибір саме «Ощадбанку» в НБУ пояснюють тим, що це «надійний і стабільний банк, вклади в якому на 100% гарантовані державою». Крім того, банк має розгалужену мережу філій, що зробить комфортним отримання коштів вкладниками в усіх регіонах країни.

Більш того, як повідомив заступник голови НБУ Ігор Соркін, регулятор звернувся до інших банків з вимогою надавати «Ощадбанку» відповідну підтримку під час виплати коштів вкладникам «Родовід Банку» через їх банкомати та мережу.

Нагадаємо, що 17 березня цього року, відбулось засідання Експертно-аналітичної ради з питань участі держави у капіталізації банків, на якому було прийнято рішення про здійснення виплат коштів вкладникам банку «Родовід Банку» через один з державних банків.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі