Грищенко проти вступу України до Митного союзу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Україна не може бути членом Митного союзу і одночасно утворювати зону вільної торгівлі з Європейським Союзом. Про це сказав міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в ефірі телешоу Шустер Live ввечері в п'ятницю, 18 лютого.

Він зазначив, що «Україна однозначно визначила для себе пріоритет - входження в Євросоюз в якості повноправного члена і для цього потрібно укласти угоду про асоціацію на першому етапі і рухатися далі».
«Сьогодні ми є членами СОТ, а країни, які входять до Митного союзу, не є членами цієї міжнародної структури і не дотримуються правил гри, які встановлені там», - додав він.
Грищенко зазначив: «Звичайно, дуже складно собі уявити, яким чином ми можемо бути одночасно і членами і Митного союзу і утворювати зону вільної торгівлі з ЄС». При цьому він додав: «Але при цьому як кожна з держав-учасників цього утворення - Митного союзу, - так само і Україна, зацікавлені в тому, щоб знайти максимально широке поле порозуміння».
З 1 січня 2010 в рамках Євразійського економічного співтовариства діє Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану. 6 липня 2010 набув чинності митний кодекс Митного союзу. 1 липня 2011 митні кордони між Росією і Казахстаном, а також між Росією і Білоруссю повинні повністю зникнути. З 1 січня 2012 року країни об'єднаються в єдиний економічний простір, в якому будуть застосовуватися єдині принципи роботи бізнесу. Крім того, лідери країн планують створити єдиний валютний простір на території Митного союзу.
За матеріалами УНІАН
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі