Сімферопольська міськрада виділила землю для будівництва Соборної мечеті і будинків репатріантів

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© svenko.net
Міськрада Сімферополя дала дозвіл на розробку проекту землеустрою для передання в оренду ділянки площею 2,7 гектара на вулиці Ялтинській, 22, для будівництва Соборної мечеті. За таке рішення проголосував 71 із 72 присутніх депутатів.

Як повідомляє кореспондент DT.UA, дозвіл на розробку проекту видано Духовному управлінню мусульман Криму.

Як заявив перед голосуванням голова кримського Радміну Василь Джарти, питання виділення землі для будівництва Соборної мечеті у Сімферополі «давно назріло і перезріло». При цьому він підкреслив, що «всі національності є народом України, і я впевнений, міськрада представляє всі національності міста».

Наприкінці січня поточного року Вищий госпсуд України підтвердив законність рішення Госпсуду автономії від 12 травня 2010 року, яким Сімферопольська міськрада зобов'язувалася у десятиденний термін з дня набрання рішенням чинності укласти з Духовним управлінням мусульман Криму договір оренди земельної ділянки на вул.Ялтинській, 22. Таким чином, завершилася судова тяжба між Духовним управлінням мусульман Криму і Сімферопольською міськрадою, яка тривала кілька років.

Окрім того, на сьогоднішній сесії депутати Сімферопольської міськради ухвалили рішення про відведення земельного масиву для виділення землі під будівництво індивідуального житла в районі Лугове-2. За таке рішення проголосували всі 72 депутати.

Площа земельного масиву поки не уточнюється, проте раніше мова йшла про землевідведення загальною площею 40 гектарів. Передбачалося, що на виділеному масиві будуть побудовані будинки для 450 сімей репатріантів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі