Український МЗС порівняв Януковича з де Голлем, а Лукашенка - з диктатором Франко

Поділитися
Президента України Віктора Януковича можна порівняти з реформатором де Голлем, а президента Білорусі Олександра Лукашенка - з іспанським диктатором Франко.

Про це директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин заявив у своїй статті для EUobserver.

«Якщо мене запитають, чи є різниця між Януковичем і білоруським лідером Олександром Лукашенком, відповідь буде: «Так. Велика». Її можна порівняти з різницею між Франко в Іспанії і де Голлем у Франції - обох звинувачували у неповазі до демократичних норм. Але Франко прагнув зберегти минуле, а де Голль намагався побудувати майбутнє», - зазначив Волошин.

Він також заявив, що вважає абсурдними звернення до ЄС із закликом ввести санкції: «Україні потрібні реформи, щоб вижити, а не для вигоди Януковича. У першу чергу, для українських людей».

На думку Волошина, українських політиків потрібно судити за їхніми діями: «У тих, хто намагається маніпулювати міжнародною думкою, аби нашкодити процесу реформ, немає майбутнього в Україні».

Стаття вийшла в рамках кампанії, що проводиться українською владою у відповідь на звинувачення української опозиції на адресу президента Віктора Януковича, що пролунали за кордоном.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі