Міліція хоче притягнути правозахисників до відповідальності за «власні судження» в інтернет-виданнях

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Департамент зв’язків з громадскістю Міністерства внутрішніх справ (МВС) в суботу, 15 січня, розповсюдив заяву, в якій зокрема говориться: «МВС вирішує питання щодо притягнення осіб, які свідомо фальсифікують відомчі документи МВС, до відповідальності».

Причиною таких дій стали заяви в інтернет-виданнях, «які викривлено трактують дії міліції щодо забезпечення громадського порядку під час масових заходів».

«При цьому оприлюднюється неправдива інформація, відбувається перекручування фактів, а до тексту відомчих документів, який цитується, додаються власні судження. Дії міліції по організації охорони громадського порядку в залежності від запланованих масових заходів намагаються подати як щось неординарне, чим створюється штучний ажіотаж навколо запланованих правоохоронцями дій», - стверджують у МВС.

«Важливо у правовому полі довести викривлення фактів з боку окремих громадян, які називають себе правозахисниками та вводять в оману громадян, навмисно фальсифікуючи документи МВС щодо заходів міліції з дотримання правопорядку. Такі дії МВС вважає неприпустимими», - йдеться в повідомленні.

Окрім безпосереднього притягнення правозахисників до відповідальності, в міліції також хочуть подати на них до суду. «Наразі МВС вирішує питання щодо захисту в судовому порядку ділової репутації правоохоронного відомства», - йдеться в повідомленні.

Скоріше за все, в міліції мали на увазі публікацію в «Українській правді» від 14 січня в якій була оприлюднена вказівка МВС, щодо посилення контролю у зв’язку з громадянськими акціями, які плануються на 17 та 22 січня. Першим пунктом вказівки було: «Узяти на контроль отримання інформації щодо виїзду організованих груп та окремих громадян до столиці держави». Другий пункт: «Ужити заходів щодо недопущення виїздів технічно несправного автотранспорту, призначеного для перевезення учасників заходів».

Голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров заявив, що таким чином керівництво МВС «фактично» запланувало порушення прав людини – «недопущення автобусів на мітинги 17 та 22 січня, збір інформації про тих, хто виїжджає».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі