Стало відомо, хто "будуватиме" цифрове ТБ для українців

Поділитися
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення обрала єдиного провайдера, який буде займатися розвитком мережі цифрового ефірного телебачення (ТБ) в Україні.
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення обрала єдиного провайдера, який буде займатися розвитком мережі цифрового ефірного телебачення (ТБ) в Україні - переможцем конкурсу була визнана компанія ТОВ "Зеонбуд".Відповідне рішення було прийнято на засіданні ради Нацтелерадіо у середу, 8 грудня. Зокрема, було прийнято рішення видати ліцензію провайдера програмної послуги національної мережі цифрового телемовлення у стандарті DVB-T (MPEG-4) на мультиплекси MX1, MX2, MX3, MX5. Вартість кожної ліцензії складає 1 млн 905 тисяч гривень. За словами голови Нацтелерадіо Володимира Манжосова, ТОВ "Зеонбуд" отримає ліцензії після сплати ліцензійного збору на суму майже 8 млн гривень. Як повідомив заступник директора "Зеонбуд" Андрій Шумілов, згідно з програмою розвитку цифрового ТБ, компанія до вересня 2011 року запустить 4 мультиплекси (МХ1, 2, 3, 4, 5). Тарифи, які пропонує "Зеонбуд", становитимуть 50% від існуючих тарифів КРРТ (знижка на рік), а далі 80% від існуючих тарифів. Двом мільйонам сімей передбачається забезпечити дотації. Що стосується фінансової сторони впровадження цифрового ефірного ТБ, у компанії заявили, що загальна вартість може бути навіть на 20% нижчою, ніж сума, на яку є гарантія від "Укрексімбанку" (1,04 млрд грн, - ред.). Окупність складе 8 років. На головній станції "Зеонбуда" в Києві провайдер буде пакетувати 28 програм, ще 4 передбачені для регіональних і місцевих мовників. Сигнали по оптоволокну будуть передаватися на телепорт у Калинівці. Пізніше планується добудувати ще один телепорт за 100 км від цього населеного пункту. Нагадаємо, спочатку на роль єдиного провайдера було два претенденти - компанії "Зеонбуд" і "Мобільне телебачення".

За матеріалами: РБК-Украина, ЛІГАБізнесінформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі