«Булаву» можуть допрацювати для наземних запусків

Поділитися
Морська балістична ракета «Булава» може бути використана у складі наземного ракетного комплексу. Таку заяву в інтерв'ю журналу «Національна оборона» зробив генеральний конструктор Московського інституту теплотехніки, академік РАН, головний розробник ракети Юрій Соломонов.
Морська балістична ракета «Булава» може бути використана у складі наземного ракетного комплексу. Таку заяву в інтерв'ю журналу «Національна оборона» зробив генеральний конструктор Московського інституту теплотехніки, академік РАН, головний розробник ракети Юрій Соломонов.«Міжвидова уніфікація, в цілому, коли береться ракета «Булава» і використовується, скажімо, у складі комплексів наземного базування, - це завдання, в принципі, реалізовано», - сказав Соломон. Він зазначив, що, якщо замовник визнає можливим вирішити проблему таким способом, значить, це буде реалізовано. У той же час він відзначив, що в низці випадків по окремих елементах конструкції навіть при повномасштабному використанні ракети «Булава» треба буде дещо пристосовувати для використання в наземних умовах. «Що пристосовувати - я сказати не можу, це закрита інформація. Але незначну частину елементів конструкції, у вартісному вираженні - це не більше 10%, потрібно буде адаптувати до умов наземної експлуатації», - сказав Соломон. Водночас він підкреслив, що «Булава» є «Булава» і ніякого відношення до «Тополю-М» з точки зору закінченої конструкції вона не має. «Разом з тим, у конструкції «Булави» багато закладено уніфікованих елементів - ми вже говорили про платформу бойового оснащення. Дуже багато окремих агрегатів, які використовуються в ракеті "Тополь-М", використовуються і в «Булаві». Це кермові приводи, соплові апарати - фрагменти їх тощо. Але говорити про те, що щось використовується повністю, як закінчений виріб - це нонсенс», - сказав Соломон. Нагадаємо, черговий випробувальний пуск міжконтинентальної балістичної ракети морського базування «Булава» заплановано на 17 грудня 2010 року. Останній пуск "Булави" відбувся 29 жовтня, він був проведений з борту важкого атомного ракетного підводного крейсера стратегічного призначення «Дмитрий Донской» з акваторії Білого моря, і був визнаний успішним. Таким чином, кількість вдалих пусків ракети зрівнялася з числом невдалих (7:7).

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі