Аграрії мають намір приєднатися до мітингувальників на Майдані

Поділитися
Українські аграрії можуть провести всеукраїнські акції протесту в разі ігнорування їхніх вимог Кабміном. Про це йдеться в заяві Асоціація фермерів та приватних землевласників України.
Українські аграрії можуть провести всеукраїнські акції протесту в разі ігнорування їхніх вимог Кабміном. Про це йдеться в заяві Асоціація фермерів та приватних землевласників України.АФЗУ закликала президента Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколу Азарова скасувати будь-які обмеження на експорт зерна, ветувати Податковий кодекс і зберегти мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. «Спираючись на рішення своїх членів і рішення інших аграрних об'єднань, Асоціація фермерів і приватних землевласників України уповноважена заявити: у разі ігнорування цих справедливих вимог та інтересів українського селянства АФЗУ 25 листопада 2010 почне роботу з підготовки та проведення всеукраїнських селянських акцій протесту», - говориться в заяві АФЗУ. В асоціації підкреслюють, що «квотування експорту зерна та інші будь-які привселюдні чи негласні обмеження на поставки зернових за кордон нічим логічно не обгрунтовані, і є нічим іншим, як проявом протиправного самоуправства і свавілля чиновників, що завдає колосальних фінансових збитків державі». «Адже Україна цього року зібрала третій за роки Незалежності урожай зернових - понад 41 млн тонн, а для повного забезпечення внутрішніх потреб держави достатньо 25 млн тонн», - відзначають аграрії. «Через штучні та надумані причини блокування експорту зерна прямі збитки вітчизняних сільськогосподарських товаровиробників досягли астрономічного показника - майже 15 мільярдів гривень», - підкреслюється в заяві. Нагадаємо, комісія з розгляду заявок на видачу ліцензій на експорт окремих видів сільськогосподарської продукції розподілила квоти на експорт 2,114 мільйона тонн зернових культур до 31 грудня між 28 компаніями. Українська зернова асоціація заявила про намір трейдерів, які не отримали квоти на експорт зерна, звернутися до українських та міжнародних судових інстанцій. У Києві на Майдані Незалежності учасники мітингу проти прийняття Податкового кодексу вимагали від президента Віктора Януковича ветувати проект Податкового кодексу до 26 листопада включно. В іншому випадку учасники мітингу пообіцяли  проведення масових мітингів по всій Україні. Янукович заявив, що розуміє вимоги учасників мітингу до Податкового кодексу, однак на 100% вони задоволені не будуть. Протестуючі підприємці провели в наметовому містечку і попередню ніч. Однак число протестуючих за минулу добу істотно зменшилoся. Верховна Рада прийняла Податковий кодекс 18 листопада. Введення документа в цілому передбачене з 1 січня 2011 року, в той же час, для низки норм передбачений перехідний період від трьох до шести місяців.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі