АМКУ дозволив "Дніпроавіа" приєднатися до альянсу "АероСвіту" і "Донбасаеро"

Поділитися
Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл на приєднання ВАТ «Дніпроавіа» до повітряного альянсу у складі ЗАТ «АероСвіт» і ТОВ «Авіакомпанія «Донбасаеро».

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл на приєднання ВАТ «Дніпроавіа» до повітряного альянсу у складі ЗАТ «АероСвіт» і ТОВ «Авіакомпанія «Донбасаеро».

Як повідомляє прес-служба відомства в четвер, 28 жовтня, дозвіл надано терміном на один рік із накладенням певних зобов’язань на учасників утвореного альянсу.

В АМКУ наголошують, що авіакомпанії повинні забезпечити економічно обґрунтовану вартість послуг з перевезення пасажирів та багажу на регулярних внутрішніх авіамаршрутах; а також забезпечити доступність найнижчих тарифів за ціновою лінійкою, збільшивши, зокрема, квоти в тарифній сітці по кожному маршруту.

Крім того, ВАТ «Дніпроавіа» повинно утриматися від будь-яких дій, що можуть призвести до недопущення, усунення чи обмеження конкуренції стосовно доступу авіакомпаній, які не входять до альянсу, до послуг аеропорту в Дніпропетровську (як відомо, на сьогодні ВАТ «Дніпроавіа» є єдиною в Україні компанією, що одночасно надає аеропортові послуги та здійснює авіаперевезення з власного аеропорту).

Відповідно до Угоди про Стратегічний Альянс авікомпанії планують об’єднати технологічний, виробничий та комерційний ресурс. Зокрема, у рамках угоди передбачається формування загальної мережі маршрутів, об’єднання парків повітряних суден та складання розкладу спільних польотів.

У ході проведеного Антимонопольним комітетом дослідження встановлено, що таке об’єднання можливостей компаній дозволить розширити мережу польотів та продаж, підвищити ефективність використання літаків, а також оптимізувати витрати вказаних авіакомпаній. Тим самим це сприятиме вдосконаленню та раціоналізації виробництва, техніко-технологічному та економічному розвитку, що має позитивно позначитися на якості та доступності послуг з авіаперевезень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі