Німеччина зробить останню виплату репарацій країнам-переможцям Першої світової

Поділитися
© sunroze.ru
Німеччина проведе 4 жовтня фінальний транш країнам-переможцям Першої світової війни. Репарації було передбачено Версальським договором 1919 року. Про це в неділю, 3 жовтня, заявили місцеві ЗМІ.
Німеччина проведе 4 жовтня фінальний транш країнам-переможцям Першої світової війни. Репарації було передбачено Версальським договором 1919 року. Про це в неділю, 3 жовтня, заявили місцеві ЗМІ. Німеччина переведе останню велику суму в розмірі 70 млн євро. Більшу частину коштів отримають Франція та Бельгія. Версальський договір, який було складено країнами-переможцями, у тому числі США, Францією, Великобританією й Бельгією, німці підписали 28 червня 1919 року. Він офіційно поклав край Першій світовій. Німеччина, крім повернення ряду територій і своїх колоній переможцям, зобов'язалися виплатити репарації на величезну суму 226 млрд рейхсмарок. До 1952-го року борг частково погасили. Після розділу території Німеччини німецькі платежі було припинено до її возз'єднання. Більшість істориків вважають, що величезні репарації, накладені переможцями Першої світової війни, частково стали причиною розвалу німецької економіки та приходу до влади Адольфа Гітлера.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі