"Приват" монополізує ринок авіаперевезень України

Поділитися
© newvv.net
Авіакомпанія Windrose («Роза Вітрів») змінила власника. За даними видання, головний акціонер та гендиректор компанії Володимир Каменчук продав свій пакет акцій структурам, близьким до групи «Приват» Ігора Коломойського. Таким чином, загальна частка ринку авіаперевезень, займана «Приватом», збільшується до 60%.

Авіакомпанія Windrose («Роза Ветров») змінила власника. За даними видання, головний акціонер та гендиректор компанії Володимир Каменчук продав свій пакет акцій структурам, близьким до групи «Приват» Ігора Коломойського. Таким чином, загальна частка ринку авіаперевезень, займана «Приватом», збільшується до 60%.

Факт зміни власника в «Розе Ветров» підтверджують, але деталей не розкривають.

Про це також свідчить політика, якої останнім часом дотримується «Роза Ветров». Зокрема компанія активно розвиває співпрацю з іншими підконтрольними «Привату» авіакомпаніями: «АероСвіт», «Донбасаеро» і «Дніпроавіа». Між перевізниками ще торік було укладено interline-угоду, що дозволяє його учасникам продавати перевезення за маршрутами своїх партнерів.

На думку експертів, основною причиною поглинання «Розы Ветров» структурами Ігоря Коломойського став привабливий московський напрямок. Сьогодні, згідно з міжурядовою угодою між країнами, українські перевізники мають право здійснювати з Києва до Москви 35 рейсів на тиждень. Із них "АероСвіт" здійснює 26 рейсів, а «Роза Ветров» - 9. Після поглинання останньої група «Приват», по суті, є монополістом в даному напрямку.

Загалом після купівлі «Розы Ветров» під контролем «Привату» виявиться більше половини ринку авіаційних перевезень України. Так, на частку «АероСвіту», «Донбасаеро» і «Дніпроавіа» припадає 48,5% ринку. Із приєднанням до цих компаній «Розы Ветров» частка ринку авіаперевезень, займана «Приватом», збільшується до 60%.

За матеріалами: Дело

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі