Тігіпко побоюється, що дефіцит Пенсійного фонду у 2011 році може скласти 37 мільярдів гривень

Поділитися
© ZN.UA
Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко побоюється, що дефіцит Пенсійного фонду України у 2011 році може скласти 37 мільярдів гривень. Про це він заявив, виступаючи на інвестиційній конференції в Києві у четвер, 23 вересня.
Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко побоюється, що дефіцит Пенсійного фонду України у 2011 році може скласти 37 мільярдів гривень. Про це він заявив, виступаючи на інвестиційній конференції в Києві у четвер, 23 вересня.Він уточнив, що дефіцит Пенсійного фонду у 2008 році становив 17 мільярдів гривень, у 2010 році зріс до 26,5 мільярда гривень. «У 2011 році, якщо не робити ніяких змін, він буде 37 мільярдів гривень», - додав віце-прем'єр. Зростаючий дефіцит Пенсійного фонду, за його словами, змушує уряд вживати швидких заходів щодо виправлення ситуації. «До 2012 року ми впровадимо повністю другий і третій рівень пенсійного забезпечення», - сказав віце-прем'єр. Як повідомлялося, в Україні поки впроваджена тільки система недержавного пенсійного забезпечення, проте її масштаб дуже незначний. Запуск другого (накопичувального) і третього (добровільного недержавного накопичувального пенсійного страхування) рівнів пенсійного забезпечення передбачено Програмою економічних реформ України на 2010-2014 роки, зокрема, впровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування заплановано до 2012 року. Нагадаємо, згідно з Меморандумом із МВФ, Україна має намір реформувати пенсійну систему з метою її фінансового оздоровлення, зокрема, збільшити потрібний для пенсії стаж і зрівняти терміни виходу на пенсію жінок і чоловіків. Планується до кінця вересня 2010 внести законопроект з метою набуття його чинності до кінця 2010 року, в якому передбачити поступове збільшення пенсійного віку для жінок до рівня чоловіків - із 55 до 60 років, додаючи 6 місяців щорічно з 2010 року. Нагадаємо також, як зазначав кандидат економічних наук з Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Коваль у статті для «ДТ», накопичувальна система не є панацеєю від «пенсійних бід». «У накопичувальній системі, так само, як і у солідарній, нарахування здійснюються не на всю, а лише на офіційну зарплату. І коли новоспечений пенсіонер виявить, що його персональних накопичень явно недостатньо для задоволення його ж амбіцій, пред'явити претензії можна буде лише самому собі», - упевнений він.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі