Директора львівського музею-меморіалу затримала СБУ

Поділитися
8 вересня у Києві на 14 з половиною годин було затримано історика-дослідника визвольного руху, директора Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» (Львів) Руслана Забілого.

8 вересня у Києві на 14 з половиною годин було затримано історика-дослідника визвольного руху, директора Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» (Львів) Руслана Забілого.

Як повідомили у прес-центрі Центру досліджень визвольного руху, історика затримали за роботу з розсекреченими документами.

Затримання директора Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» Руслана Забілого представниками СБУ – це «бєспрєдєл». Так вважає екс-директор архіву СБУ Володимир В’ятрович.

«Пана Забілого затримали і вилучили в нього ноутбук із зовнішнім жорстким диском. За офіційним приводом, на них ніби містилися документи під грифом «цілком таємно». Насправді ж там є лише давно розсекречені документи, що стосуються національно-визвольного руху – документи, які я вже неодноразово оприлюднював в час, коли очолював архів СБУ», - повідомив Володимир В’ятрович у коментарі.

«Діюча влада перейшла до залякування істориків, які займаються вивченням УПА і національно-визвольного руху. Це – повний бєспрєдєл. Немає гарантії, що скоро вони не будуть ходити по квартирах істориків і вилучати в них персональні комп’ютери. СБУ починає бавитися у 37-ий рік», - додав він.

Сьогодні о 13.00 у Києві Р. Забілий та екс-директор Архіву Служби безпеки України Володимир В’ятрович скликають прес-конференцію, на якій планують розповісти, кому загрожують розсекречені документи.

Нагадаємо, у вівторок, 7 вересня, виконавчий директор МВФ Євген Бистрицький повідомив, що СБУ перевіряє співпрацю Міжнародного фонду «Відродження» з громадськими організаціями Київської області.

«До кількох громадських організацій Київської області, які виконують проекти, що фінансуються фондом „Відродження“, звернулися співробітники СБУ із запитом інформації щодо цілей та завдань проектів, їх фінансової складової і оцінки їхнього впливу на передвиборну ситуацію в Україні», — повідомив він.

За матеріалами Zaxid.net

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі