У Львівській ОДА планують віддати у концесію Свіржський та Старосільский замки

Поділитися
Львівська обласна державна адміністрація 9 липня провела переговори з представниками Національної Спілки архітекторів України, яка користується замком у селі Свірж, про можливість його передачі у концесію, повідомляє сайт ОДА. Щодо замку у Старому селі вже готовий увесь пакет документів для конкурсу із визначення концесіонера.
Львівська обласна державна адміністрація 9 липня провела переговори з представниками Національної Спілки архітекторів України, яка користується замком у селі Свірж, про можливість його передачі у концесію, повідомляє сайт ОДА. Стосовно замку у Старому селі вже готовий увесь пакет документів для конкурсу із визначення концесіонера.На зустрічі із заступником голови Львівської облдержадміністрації Володимиром Губицьким представники національної Спілки архітекторів України погодилася віддати у замок у концесію. «Спілка не дасть собі раду із замком. Ми розробили проектну документацію, але на подальші роботи забракло коштів, – зазначив керівник обласної організації Національної Спілки архітекторів України Ярема Олесь. – Треба шукати нормального інвестора, який врахує наші побажання, щоб ми мали конференц-зал, приміщення, де б ми могли приймати гостей з інших областей та країн». На думку представника Львівської ОДА, передача у концесію зможе сприяти вирішенню проблем із фінансуванням замку. «Через брак коштів, замки не отримують належного фінансування. Такий об’єкт не може стільки років стояти без охорони, без якоїсь перспективи. Тому питання концесії, на мою думку, зможе вирішити цю проблему, якщо буде реальний концесіонер. Концесія – засіб, через який ми можемо знайти кошти та вдихнути життя в замки», – зауважив Володимир Губицький. Заступник керівника області запевнив архітекторів, що у майбутній угоді з концесіонером будуть окремо відображені преференції для спілки. З його слів, у Свіржському замку облдержадміністрація пропонує ймовірним концесіонерам створити готельно-відпочинковий заклад з використанням певних приміщень під картинну галерею. «При виборі концесіонера облдержадміністрація ретельно перевірятиме банківські гарантії платоспроможності. Гарантійні листи братися до уваги не будуть», – зауважив Володимир Губицький. Крім цього, заступник голови облдержадміністрації розповів, що до конкурсу з визначення концесіонера вже повністю готовий замок у Старому селі – готовий увесь пакет документів, підписане розпорядження про створення конкурсної комісії, а у газеті опубліковане оголошення про конкурс. «По Свіржському замку ці роботи ми лише починаємо», – додав Володимир Губицький. Свіржський замок є пам'яткою оборонної архітектури XV-VII століттях, а Старосільський - XVI-XVII століть. Як повідомлялося раніше, 30 грудня 2009 року Львівська ОДА підписала угоду про передачу у концесію палацу 19 століття у с. Тартаків Сокальського району, який є пам’яткою архітектури та містобудування національного значення. Концесіонер зобов’язався вивести палац з аварійного стану, відновити його та ввести в експлуатацію. Після виконання згаданих вимог палац функціонуватиме як туристично-відпочинковий комплекс.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі