Закінчено зйомки фільму про чорнобильське пекло

Поділитися
Цього тижня фінішував знімальний період фільму «У суботу» (автор сценарію і режисер Олександр Міндадзе)...

Цього тижня фінішував знімальний період фільму «У суботу» (автор сценарію і режисер Олександр Міндадзе). Зйомки українсько-російсько-білоруського проекту відбувалися в наших містах — Енергодарі, Світлодарську, Єнакієвому. Як повідомив «ДТ» продюсер проекту Олег Кохан, бюджет цієї міжнародної картини становить близько 3,2 млн. євро.

Творчий задум Міндадзе зрів і виношувався не один рік. На початковому етапі він навіть запустив в Україну спеціальну групу «агентів», котрі слухали й записували невигадані історії про долі людей, яких обпалила чорнобильська катастрофа. За словами Олега Кохана, у фільмі немає нічого вигаданого, майбутня картина — художній документ.

— Той страшний день, 26 квітня 1986 року, коли сталася аварія на Чорнобильській АЕС, — розповідає «ДТ» пан Кохан (українська компанія SOTA Cinema Group), — стане фатальним у житті героїв. Днем трагедії, днем втрат, днем морального вибору... Наш головний герой — комсомольський працівник Валерій Кабиш. Саме він дізнається про аварію. І йому випадає зробити той самий вибір: або попередити друзів, щоб урятувати і їх, і себе, або виконати партійний наказ: «Ніякої паніки!». На головну роль у нашому фільмі запрошено Антона Шагіна. Він уже добре відомий кіноглядачам за картиною «Стиляги». А московські театрали оцінили його Лопахіна в недавній прем’єрі Марка Захарова «Вишневий сад» на уславленій сцені Ленкому. Втім, режисер Міндадзе, як мені здається, дещо «поламав» уже знайомий образ цього молодого актора. Вважаю, нова його роль стане і новим відліком у його кар’єрі. Наша картина — це рівноправне співробітництво над проектом України, Росії і Білорусі. Наші країни не з чуток знають, що таке чорнобильська трагедія. Український Мінкульт пообіцяв проекту підтримку — тож чекаємо... Чи тяжким був знімальний період? Тут я перефразую Жванецького: «Знімати кіно в Україні — суцільна радість і задоволення. Знайшов ідею — щасливий, знайшов гроші — щасливіший удвічі...».

На думку пана Кохана, майбутня стрічка повинна вписатися не тільки у фестивальну «нішу» (до речі, оператор стрічки — румун Олег Муту чудовий, віртуозний фестивальний майстер, володар Золотої пальмової гілки), а й достукатися до серць мільйонів «простих глядачів», оскільки тема зобов’язує.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі