УСДП не вийде з БЮТ. Проти голови партії Корнійчука порушено кримінальні справи

Поділитися
Наближення нового політичного сезону актуалізувало тему розширення коаліційних лав у парламенті...

Наближення нового політичного сезону актуалізувало тему розширення коаліційних лав у парламенті. За інформацією наших джерел, днями це питання набуло особливого звучання і для УСДП, лідером якої є Євген Корнійчук (він також колишній заступник міністра юстиції і зять глави ВСУ Василя Онопенка). Йдеться нібито не тільки про вихід партії з БЮТ, що, власне, похитнуло б конструкцію Блоку Ю.Тимошенко, а й про перехід деяких членів УСДП до коаліції.

Аргументом на користь цієї версії можна було б вважати й інформацію про те, що ще в липні Корнійчука було призначено позаштатним радником міністра з ПЕК Юрія Бойка. А також наполегливі розмови про розкол у парламентських лавах УСДП. Так, два місяці тому подав заяву про вихід з партії народний депутат Сергій Власенко (і він це офіційно підтвердив «ДТ»). Не залишилася непоміченою також інформація про те, що виключено з лав УСДП нардепа Олену Шустик, котра найміцніше пов’язана з ім’ям голови ВСУ. Проте нам вдалося поговорити з самим Євгеном Корнійчуком, який прокоментував ситуацію абсолютно несподіваним чином:

— Мене не вперше про це запитують. І я весь час намагаюся зрозуміти, кому вигідно поширювати ці чутки. Можливо, у березні вони були спровоковані тим, що УСДП дійсно призупинила членство в парламентській опозиції. Але тоді для цього були досить вагомі причини. На той
момент ніхто з членів УСДП не увійшов в опозиційний уряд. Разом з тим нас часто включали в різні опозиційні організації, ніяк це не погоджуючи.

Проте питання вирішено. Відтоді пройшли нові політради і засідання правління партії. Ми вже прийняли рішення про місцеві вибори. Це питання обговорювалося з Юлією Тимошенко. Рухаємося паралельними курсами. Відповідно, у режимі дружби і співробітництва займаємося агітацією. Таким чином УСДП нізвідки не виходить і нікуди не входить.

Більше того, проти мене порушено старі кримінальні справи. У 2009 році Генеральна прокуратура обвинувачувала мене в перевищенні службових повноважень у сфері питань, пов’язаних з НАК і представленням його інтересів в іноземних судах. У мене в кабінеті були обшуки. Йшлося про те, чи треба проводити конкурси на закупівлі юридичних послуг. Нічого нового... Ви можете підняти публікації з цього приводу. У рамках чинного законодавства було дано всі пояснення з цього приводу. Усі справи закрили. Проте цього четверга до Генпрокуратури викликали свідків, які проходили в них. Прокурори кажуть, що справи порушено за новими статтями.

Самі розумієте, що навряд чи все це свідчить про те, що я якимось чином співпрацюю з правлячим режимом. І вже тим більше — є радником Юрія Бойка. Я взагалі не розумію, чому маю виправдовуватися, якщо в мене ситуація просто кричуща. Залишилося тільки здійснити акт самоспалення на Хрещатику, щоб довести свою позицію...

Кому все це вигідно? Тиск чинять на всіх, хто співпрацює з опозицією. І я нічого надзвичайного в цьому не бачу. Проте збираюся захищатися. В судах і в рамках чинного законодавства.

Що ж до ситуації в партії, то в березні на політраді Олені Шустик справді було зроблено зауваження: погоджувати ключові рішення з політрадою. Бо вона, будучи моїм заступником, чомусь підписувала все підряд. У червні Шустик була звільнена з посади заступника, але залишилася в політраді. А отже — і в партії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі