Гайдай: Ризик в тому, що новообраний президент не протримається і двох років

Поділитися
Головним ризиком для України є той факт, що будь-який президент, обраний в 2010 році, може не протрима...

Головним ризиком для України є той факт, що будь-який президент, обраний в 2010 році, може не протримаються на своєму посту і двох років, заявив у коментарі «Дзеркалу тижня» політтехнолог, директор зі стратегічного планування соціально-інжинірингового агентства «Гайдай. Ком.» Сергій Гайдай.

«Ризик один: будь-який новий президент не протримається і двох років — загине в неминучих соціальних вибухах», — застеріг експерт.

На його думку, небезпека полягає в тому, що за цей термін країна не встигне змінити наявну еліту на людей, більш здатних жертвувати власними інтересами.

«Адже питання не в тому, хто стане президентом сьогодні, а в тому, чи вистачить у суспільства, охопленого економічною і політичною кризою, часу, щоб породити нову еліту, здатну жертвувати власними інтересами задля інтересів держави», — вважає Гайдай.

При цьому політтехнолог закликає не абсолютизувати роль інтернету в передвиборній гонці, посилаючись на досвід останньої президентської компанії в США.

«фішка Обами була не тільки в Інтернеті, а й у волонтерах. Штаб нинішнього американського президента вів кампанію у горизонтально-мобілізаційний спосіб. Він мобілізував учасників електронних соціальних мереж, а також тих американців, котрі перестали вірити газетам і рекламі, достукавшись до них рукою волонтера», — нагадав експерт.

Детальніше читайте у статті Інни Ведерникової «Вибори — 2010: очікування, технології, ризики» у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі