Міністр ЖКГ: Квадратний метр доступного житла повинен коштувати не більше ніж 500 доларів

Поділитися
Ціна квадратного метра доступного житла, створеного за підтримки з боку держави, не повинна перевищувати 500 доларів, переконаний міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко...

Ціна квадратного метра доступного житла, створеного за підтримки з боку держави, не повинна перевищувати 500 доларів, переконаний міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко. На його думку, держава повинна визначитися, яким саме категоріям громадян слід допомагати будувати житло.

«Шановні панове забудовники, виробники будматеріалів, мери, які виділяють землю під будівництво, ви повинні вкластися в ціну за квадратний метр близько 500 доларів. Не більше! Якщо ні, то масової програми не буде, а буде ще один будинок на Хрещатику», — заявив Олексій Кучеренко під час круглого столу в Міністерстві з питань ЖКХ.

Він нагадав, що на даний момент відсутнє чітке законодавче визначення категорій громадян, яким держава збирається допомагати будувати доступне житло.

«13 лютого у Верховній Раді розглядався законопроект про доступне житло. Його особливість у тому, що ми заклали супернорму підтримки з боку держави будівництва доступного житла, не визначившись при цьому, яким категоріям громадян допомагатимемо», — підкреслив міністр.

Кучеренко вважає, що відповідні зміни необхідно внести як до наявних норм, так і враховувати в майбутніх законодавчих актах.

«Щоб виправити становище, потрібно внести корективи і в указ президента про доступне житло, і в закон про антикризові заходи. Тому в стратегічному законі про основи державної житлової політики ми намагаємося визначити, кому й навіщо допомагаємо», — заявив Олексій Кучеренко.

Детальніше читайте у статті Олександра Рожена «Прощай, «Еліта-центр»! Добридень, давній знайомий — кооперативе!» у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі