Де відпочивають красуні?

Поділитися
Відповідаю: в Туреччині, в Анталії. Причому не тільки влітку, а й у демісезон, котрий, як свідчить практика, має низку незаперечних переваг...

Відповідаю: в Туреччині, в Анталії. Причому не тільки влітку, а й у демісезон, котрий, як свідчить практика, має низку незаперечних переваг. Наприклад, чи зможете ви під палючим червнево-серпневим сонцем годинами гуляти узбережжям? Зрозуміло, що ні. А тепер — запросто. Та ще й із яким задоволенням та користю!.. Оздоровитеся, надихавшись на місяці наперед надзвичайно чистим середземноморським повітрям, надасте чудового кольору обличчю. Як бонус — мінус кілограм-півтора цієї вічно зайвої ваги: щоденні марш-кидки вздовж пляжу, сауна, плавання в басейні й ігнорування (ну хоча б через день) ресторанних солодощів неодмінно зроблять свою добру справу. Результат: блиск в очах, легка хода й чудовий настрій. Що ще треба, аби відчути себе красунею навесні?..

Туреччина давно стала країною цілорічного туризму, і рішення туди поїхати, за великим рахунком, пов’язане лише з двома головними проблемами: послугами якого туроператора скористатися і який готель вибрати. Що стосується першого, то довіряти, переконаний виконавчий директор туроператора ANEX TOUR Ахмет Бурак Сааткак, слід лише відомим фірмам, які активно розвивають цікавий для вас напрям і добре зарекомендували себе. Ми ж спробуємо вам трохи допомогти з другим питанням — вибором готелю.

Перге. «Інсталяція»
Закріпити позитивні емоції, отримані в готелі, допоможуть численні екскурсії околицями, адже на Анталійському узбережжі безліч вартих уваги об’єктів. Наприклад, знамените античне місто Перге. Мальовничі руїни, очерет, вічнозелені чагарники, зворушливі крихітні ромашки, що ростуть на схилах... Уздовж старовинної колонади розклали свій невигадливий товар торговки сувенірами: всі як одна в хустках і кольорових шароварах. Колоритно!

Раджу побувати й на килимовій фабриці. Навіть якщо й не плануєте нічого купувати (а товар тамтешніх майстрів недешевий, оскільки всі килими тчуть виключно вручну й тільки з натуральних матеріалів), — просто ця екскурсія дуже пізнавальна. Там для мене вкотре знайшла своє підтвердження істина, що все геніальне — просте. Під час невеличкої презентації екскурсантам розповідають про традиції турецького килимарства й демонструють безліч різноманітних виробів. Отож, надивившись на немислимі й, без перебільшення, інколи просто приголомшливі твори килимового мистецтва, титул найкращого я б присудила... найпростішому, виготовленому за найдавнішою технологією, ворсистому килиму без жодного орнаменту. Теплому такому, домашньому. І чому я його не купила?..

Куршунлу: заповідник — не місце для пікніків
А хочете потрапити у казковий ліс, достоту як у фільмі «Брати Грімм»? Тоді їдьте на водоспад Куршунлу. Краса невимовна! Й неодмінно сфотографуйтеся з тамтешніми «аборигенами» — симпатичними, вгодованими і дружелюбними котами, які зустрічають тут туристів. Узагалі, як нам здалося, вусатим-смугастим живеться в Туреччині дуже незле: принаймні всі пани Коцькі, яких ми зустрічали, схоже, цілком задоволені життям. Чого і вам бажаю!

За організацію прес-туру, що відбувся у рамках другої виїзної конференції «Шість днів літа», автор дякує туроператору ANEX TOUR та Асоціації журналістів «Туристичний прес-клуб України».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі