СБУ застерігає від провокацій

17 травня 21:19

Інформація, що надходить у правоохоронні органи, свідчить про зацікавленість окремих політичних лідерів і активістів у тому, щоб використати проведення багатолюдних акцій для провокування фізичних зіткнень між політичними опонентами

 

Служба безпеки України звернулася до політиків і активістів, які планують 18-19 травня провести масові заходи в центральній частині Києва, із застереженням від провокування фізичних зіткнень між опонентами, інспірації порушень громадського порядку.

Як повідомляє прес-центр СБ України, інформація, що надходить у правоохоронні органи, свідчить про зацікавленість окремих політичних лідерів і активістів у тому, щоб використати проведення багатолюдних акцій для провокування фізичних зіткнень між політичними опонентами, інспірації порушень громадського порядку, інших протиправних проявів із метою популяризації власних політичних сил навіть шляхом заподіяння шкоди життю та здоров'ю громадян і міжнародному іміджу України.

"Правоохоронні органи в межах наданих законодавством повноважень реагуватимуть на кожний протиправний учинок незалежно від приналежності правопорушників до тієї чи іншої політичної сили", - йдеться в заяві.

Також у прес-центрі підкреслили, що за здійснення протиправних дій винні особи нестимуть передбачену законодавством кримінальну та адміністративну відповідальність.

Як повідомлялося, 18 травня в Києві відзначатиметься День Європи, а також відбудеться ряд заходів, організованих представниками різних політичних сил і громадських організацій.

Зокрема, заплановано фінальний мітинг всеукраїнської акції "Вставай, Україно!", ініційованої опозиційними партіями "Батьківщина", УДАР і "Свобода" (акція стартувала
14 березня, серед вимог її учасників - імпічмент президента України).

Цього самого дня у Києві проводитиметься ініційований Партією регіонів антифашистський марш "У Європу без фашистів". Учасники маршу проїдуть вулицею Грушевського на Європейську площу, яку на той час мають залишити учасники акції "Вставай, Україно!".