Зустріч Трампа з Путіним почалася на саміті G20

07 липня 17:24

Це перша особиста розмова президентів Росії і США.

 

У Гамбурзі почалася перша зустрічі президентів Дональда Трампа і Володимира Путіна.

Про це пише The Guardian, додаючи, що лідер США привітав російського колегу словами: "Пане Путін, це велика честь сьогодні бути тут з вами".

"Ми з президентом Путіним обговорюємо низку питань. І, думаю, розмова йде добре. Зараз ми продовжимо її, щоб добитися позитивних зрушень для США, для Росії і всіх, кого це стосується", - сказав Трамп журналістам, перш ніж почався діалог з російським президентом за зачиненими дверима.

Путін, у свою чергу, пригадав розмови з президентом США по телефону, під час яких вони обговорювали міжнародні проблеми.

"Телефонних розмов, звісно, не достатньо. Якщо ми хочемо вирішувати питання двостороннього порядку денного, а також найбільш гострі питання міжнародного порядку денного, звісно ж, такі зустрічі доведеться проводити частіше", - сказав Путін, додавши, що радий нарешті познайомитися з Трампом особисто.

Перед зустріччю Трамп говорив, що хоче знайти способи співпрацювати з Путіним, хоча досягти цієї мети буде складно через агресивну поведінку Росії в Україні і Сирії, а також через російське втручання у американські вибори.

Читайте також: Зустріч Трампа і Путіна: ігри розуму і небезпека зробити помилку - The Guardian

Сьогодні стало відомо, що зустріч Трампа і Путіна триватиме приблизно годину. В ході своєї першої особистої зустрічі лідери, ймовірно, обговорять ситуацію в Україні та Сирії. Крім того, російська сторона хоче торкнутися теми контролю над озброєннями та боротьби з міжнародним тероризмом.

Нещодавно німецьке видання Die Welt писало, що Путін намагатиметься улестити Трампа під час першої зустрічі. Але американський президент прийде на неї "зі зв'язаними руками". У США всі сторони будуть пильно стежити за кожним рухом Трампа.

Також видання Washington Post писало в редакційній статті, що Трамп під час зустрічі з Путіним повинен підтвердити прихильність США до України. При цьому він повинен рішуче заявити, що пом'якшення санкцій не буде, якщо Москва буде продовжувати війну проти сусідньої країни.