ЗМІ повідомили про погіршення стану здоров'я Скрипаля

17 лютого 21:37

Сергій Скрипаль знаходиться під постійним наглядом лікарів.

 

Стан здоров'я перебіжчика Сергія Скрипаля, отруєного нервовопаралітичним речовиною "Новачок" у британському Солсбері в березні минулого року, погіршився. Зараз Скрипаль постійно перебуває вдома під постійним наглядом лікарів, повідомляє The Sunday Times із посиланням на джерело в британській розвідці.

За словами співрозмовника видання, медики побоюються, що пацієнт навряд чи зможе повністю відновитися після отруєння. Спрогнозувати наслідки отруєння для його здоров'я вкрай важко, так як вплив "Новачка" на організм людини ще недостатньо досліджений.

Нагадаємо, 5 березня минулого року в британському Солсбері з сильним отруєнням був госпіталізований російський шпигун-перебіжчик Сергій Скрипаль і його донька. Через деякий час були госпіталізовані кілька співробітників екстрених служб, які працювали на місці події.

За даними слідства, проти Скрипалів була використана нервовопаралітична речовина "Новачок" російського виробництва.

У вересні британські правоохоронці оприлюднили дані про двох підозрюваних в отруєнні Скрипалів – "Руслана Боширова" й "Олексія Петрова". За даними розслідувачів, "Боширов" - це полковник ГРУ Генштабу ЗС РФ Анатолій Чепіга, а "Петров" - військовий медик ГРУ Олександр Мишкін.

На початку 2019 року Bellingcat ідентифікувала третього отруйника – офіцера ГРУ Дениса Сергєєва, яка працювала під оперативним псевдонімом "Сергій Федотов".

Детальніше про ситуацію навколо отруєння Сергія Скрипаля та дипломатичний скандал з висилкою російських шпигунів під дипприкриттям читайте в матеріалах Олександра Хари "Токсична Росія" і "Дипломатичний екзорцизм" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".