ЗМІ дізналися деталі звернення Трампа до Конгресу

02 лютого 05:30

Зокрема, Трамп у своїй промові має намір підняти проблему мігрантів і торкнутися причини рекордного "шатдауна" в США - будівництва загороджувальної стіни на кордоні з Мексикою.

 

Президент США Дональд Трамп під час свого виступу 5 лютого зі щорічним посланням до Конгресу "Про становище країни" підніме низку важливих для країни економічних та політичних проблем, а також запропонує план подолання розбіжностей між старими ворогами - республіканцями та демократами, із посиланням на власне джерело повідомляє інформаційне агентство Reuters.

"Разом ми можемо подолати давні розбіжності, залікувати старі рани, створити нові коаліції, виробити нові рішення та відкрити вражаючі перспективи майбутнього Америки. Рішення залишається за нами", − йдеться у посланні Трампа.

Також співрозмовник агентства повідомив, що президент у своєму зверненні до Конгресу попросить законодавців направляти йому закони щодо фінансування інфраструктурних проектів та проінформує їх щодо торгових переговорів з Китаєм. Також Трамп проситиме Конгрес схвалити новий торговий договір USMCA з Канадою та Мексикою, який замінить Північноамериканську угоду про вільну торгівлю (NAFTA).

Крім цього, Трамп у своїй промові має намір підняти проблему мігрантів і торкнутися причини рекордного "шатдауну" в США - будівництва загороджувальної стіни на кордоні з Мексикою.

"Шатдаун" в США тривав 35 днів і став найтривалішим в історії. Під час бездіяльності уряду у відпустку без утримання були відправлені близько 800 тисяч держслужбовців. У США почалися збої у роботі кількох аеропортів, історії про те, що співробітники правоохоронних органів не могли виконувати свою роботу в повну силу, допомогли переконати Трампа в короткостроковому рішенні знову відкрити уряд.