Злочинці полюють на біженців у Європі і продають їх в рабство – The Telegraph

02 листопада 18:07

Жертвами стають найчастіше молоді жінки, діти, які потрапили на територію ЄС без дорослих.

 

Молоді біженці тікають в Європу, сподіваючись почати нове і безпечніше життя. Однак вони часто стають жертвами кримінальних банд, які продають їх в рабство чи змушують займатися проституцією.

Про це, як повідомляє The Telegraph, сказав голова Europol Браян Дональд. За його словами, злочинці полюють на найбільш незахищених біженців, таких як молоді жінки, а також діти і підлітки без супроводу дорослих.

"Сучасна, підприємлива, організована злочинність йде туди, де є великі можливості і малі ризики", - сказав Дональд під час міжнародної конференції з протидії торгівлі людьми в Мадриді.

За його словами, рабство і проституція – це найпоширеніші наслідки для іммігрантів, які стали жертвами злочинців у Європі.

"Впродовж останніх років дедалі помітнішою ставала проблема використання мігрантів щойно вони потрапляють на територію ЄС. Нам потрібно звернути увагу на зв'язок між контрабандистами і бандами, які займаються торгівлею людьми", - додав голова Europol.

За даними ООН, кількість біженців в Європі перевалило за півмільйона, вже перевищила 500 тисяч осіб - це в два рази більше, ніж за весь 2014 рік. При цьому більш 514 тисяч осіб прибули з моря.

Тільки у вересні Середземне море перетнули близько 170 тисяч біженців. Ці дані є рекордним показником за місяць, а також вони в п'ять разів перевищують показники минулого року за цей період.

Проблема вироблення спільної міграційної політики в рамках ЄС має не тільки економічну і гуманітарну складову, але у більшою мірою схильна до політичних розбіжностей, наголошує у статті для DT.UA Олексій Коваль. Країни півночі і півдня Європи, країни "периферії" і ті, що розташовані всередині континенту, як і раніше відстоюють різні підходи.

Докладніше читайте у статті Олексія Коваля Європу захльостує вал нелегальної міграції для тижневика "Дзеркало Тижня. Україна".