Жертвами повені в Японії стали 85 мешканців, 58 зникли безвісти

08 липня 19:56

Сильні дощі на південному заході країни викликали зсуви та спровокували вихід річок з берегів.

 

У неділю, 8 липня, кількість загиблих від проливних дощів і зсувів в західній Японії зросла до 85 осіб, ще 58 людей вважаються зниклими без вісті, передає Reuters.

Як повідомляє NHK, шестеро осіб перебувають у критичному стані. Найбільше число жертв зафіксоване в префектурі Хіросіма, де загинули 37 людей. Також жертвами стихійного лиха стали жителі префектур Окаяма, Хіого, Кіото, Шига, Фукуока, Коси, Гіфу, Ямагучі і Сага. Понад дві тисячі людей вдалося евакуювати і врятувати в місті Курашикі.

Як повідомлялося раніше, в Японії унаслідок повеней і зсувів, викликаних сильними дощами, загинули 64 людини, щонайменше 44 постраждалих вважаються зниклими безвісти, повідомляє Reuters. Серед зниклих – дев'ятирічний хлопчик, рятувальники припускають, що його заблоковано у будинку зсувом. За даними метеорологів, зливи в Японії триватимуть до понеділка, 9 липня.

Унаслідок стихії евакуйовані мільйони людей, влада країни дала розпорядження щодо евакуації з трьох префектур у зоні ризику ще близько двох мільйонів. Уряд Японії відкрив "Центр управління надзвичайними ситуаціями" в офісі прем'єр-міністра.

Метеорологи оцінюють повінь на південному заході країни як "надзвичайно небезпечну". До ліквідації наслідків залучено близько 54 тисяч рятувальників, зокрема військові, правоохоронці та пожежники. Незважаючи на те, що в деяких префектурах дощ припинився, і вода почала спадати, зберігається висока ймовірність зсувів.

Через складні погодні умови в країні були перекриті дороги, у п'ятницю, 6 липня, фіксувалися перебої в роботі швидкісного залізничного транспорту. Низка підприємств призупинила роботу.

Нагадаємо, у січні сильна повінь торкнулася 23 департаментів Франції, через що у них було оголошено помаранчевий рівень небезпеки - третій із чотирьох можливих. Через високий рівень води в Паризькому регіоні евакуювали майже 1500 осіб, а в самому Парижі виникли проблеми з рухом наземного транспорту, частково закрили метро.