Жертвами атаки "Боко Харам" в Нігерії стали 30 осіб

16 грудня 02:28

У більшості постраждалих – колото-різані рани.

 

У результаті нападу групи бойовиків терористичної організації "Боко Харам" на три села в північно-східній частині Нігерії у вівторок, 15 грудня, загинули не менше 30 людей, ще 20 отримали поранення, повідомляє Daily Mail.

"Бойовики влаштували різанину, у більшості загиблих і поранених – колото-різані рани", − повідомив журналістам Мустафа Карімбе, волонтер, який допомагає силам безпеки.

Після розправи з жертвами терористи підпалили села.

Нагадаємо, 27 листопада терорист-смертник атакував релігійну процесію біля міста Кано на півночі Нігерії, в результаті чого загинула 21 людина.

18 листопада в нігерійському місті Кано був здійснений подвійний теракт. Терористки-смертниці 11-ти та 18-ти роківпідірвали себе на ринку мобільних телефонів.У результаті події загинули не менше 15 людей, понад 120 отримали поранення.

Раніше в той же день в місті Йола на північному сході Нігерії 32 людини загинули в результаті теракту.

Обидва теракти, на думку влади, здійснила ісламістське угруповання "Боко харам", яка протягом останніх шести років тероризує північні регіони Нігерії.

"Боко Харам" − нігерійське ісламістське терористичне угрупування. Здобуло популярність після того, як його ватажком став Мохаммед Юсуф, пізніше страчений владою Нігерії. Головна мета організації − запровадження шаріату на всій території Нігерії та викорінення західного способу життя.

У Нігерії ісламісти протягом декількох років фактично ведуть війну проти влади, нападаючи на об'єкти, пов'язані з армією та поліцією, а також розправляючись зі старійшинами і лідерами релігійних громад. ООН оголосила "Боко харам" терористичною організацією.

На початку березня бойовики "Боко харам" присягнули на вірність "Ісламській державі" і змінили назву на "Західноафриканську провінцію ІД" (ISWAP).