Затриманого в РФ за звинуваченням у шпигунстві американця у США засудили за спробу розкрадання коштів - WP

05 сiчня 08:36

Служачи в Іраку Пол Вілан намагався вкрасти 10 тисяч доларів.

 

Громадянин Сполучених Штатів Америки Пол Вілан, якого затримали в Росії за підозрою в шпигунстві, раніше був засуджений військовим трибуналом у США за спробу розкрадання державних коштів, передає Washington Post.

Зазначено, що під час служби в Іраку на адміністративно-господарській посаді в 2016 році Пол Вілан намагався привласнити 10 тисяч доларів державних коштів. Однак його викрили. Також Вілан виписав чеки на суму 6 тисяч доларів, при цьому не маючи достатньої суми на своєму банківському рахунку. Крім того, американця викрили і в інших шахрайствах.

У зв'язку із цим військовий трибунал засудив Пола Вілана, після чого його розжалували до рядового і звільнили з лав збройних сил.

Нагадаємо, у Москві співробітники ФСБ Росії затримали громадянина США Пола Вілана за підозрою у шпигунстві. Затримання відбулося ще 28-го грудня, однак про це стало відомо у понеділок. У ФСБ не призвели інших подробиць звинувачення. Стаття, за якою порушено кримінальну справу, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 20 років.

Ситуацію з затриманням американського громадянина вже прокоментував державний секретар США Майк Помпео.

Посол США Джон Хантсман 3 січня заявив, що домігся консульського доступу до американця та вже встиг зустрітися з ним.

Також 3 січня Вілану офіційно пред'явили звинувачення у здійсненні шпигунської діяльності на території РФ. Лефортівський суд Москви заарештував його на два місяці.